Marek Stodůlka
12. března 2020 • 20:17

Dvořákova premiéra za zavřenými dveřmi. Turnaj UFC bude bez diváků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezpečnostní opatření neberou konce. Koronavirus se dotýká také světa bojových sportů. Sobotní turnaj UFC Fight Night 170 v brazilském hlavním městě se sice odehraje, ale bez divácké kulisy. Ruší se také ceremoniální vážení. Český bojovník David Dvořák, který si na galavečeru odbude v nejslavnější lize světa premiéru, si proto bude muset na pravou atmosféru americké organizace počkat.



Radost, ale také zklamání. Tyto pocity bude nejspíš zažívat zápasník David Dvořák, který se v sobotu poprvé objeví v americké UFC. Na turnaji s názvem Fight Night 170: Brasília se sice představí pod hlavičkou nejslavnější organizace, místo šestnácti tisícového publika však své umění předvede prázdnému stadionu.

Konání galavečera bylo ohroženo poté, co guvernér Ibaneis Rocha vyhlásil zákaz všech akcí, kterých by se mělo účastnit více než sto lidí. Do brazilského hlavního města totiž také dorazil obávaný koronavirus.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE >>>

Management arény, ve které se turnaj odehraje, sice potvrdil, že akce proběhne, ale za zavřenými dveřmi. UFC ještě oficiální prohlášení nevydalo. Jisté je ale to, že si bojovník muší váhy z Hradce Králové neužije den s médii a ceremoniální vážení, čtvrteční i páteční předzápasový program byl zrušen.

Nepříjemná situace by však Dvořákovi mohla paradoxně pomoct. Jeho soupeřem totiž bude domácí bojovník Bruno Silva. Brazilec se tak nebude moci spolehnout na podporu z publika, kterou by mu fanoušci určitě poskytli.

Turnaj UFC v Brazílii se odehraje za zavřenými dveřmi
Turnaj UFC v Brazílii se odehraje za zavřenými dveřmi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud