28. března 2020 • 14:25

Šampion UFC (zase) v průšvihu. O slovo se hlásí bijci z pražského zápasu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Talent od pánaboha, ale taky magnet na průšvihy. Jon Jones, šampion polotěžké váhy UFC, v tom zase lítá. Známý hříšník, který má za sebou problémy s dopingem i návykovými látkami, byl ve čtvrtek zatčen. O jeho místo v čele divize se tak začínají hlásit jiní, včetně Jana Blachowicze a Thiaga Santose, dvou soupeřů z hlavního zápasu prvního galavečera UFC v Praze.



Policie v Albuquerque reagovala na hlášení o střelbě a v autě, ke kterému byla přivolána, našla Jonese, očividně pod vlivem. Šampion polotěžé váhy nadýchal dvojnásobek povoleného limitu a byl zatčen. Strážníci pak v jeho vozidle našli láhev s alkoholem, pistoli, která putovala na rozbor, a u dveří prázdnou nábojnici.

Jones byl po pár hodinách propuštěn z vazby, na jeho renomé je ale navždycky další kaňka. Na jeho hlavu se hned snesla kritika i škodolibé vtípky. Šampion střední váhy Israel Adesanya Jonesovi připomněl, že nedodržel poselství, které sám dával na sociální sítě, kde vybízel lidi, aby zůstali doma. „Nechápu, proč si prostě nenajme někoho, kdo by ho vozil,“ kroutil hlavou bojovník na odpočinku Ben Askren.

„No tak, Jone, musíš najít chytřejší způsob, jak se přede mnou schovat, než jít do vězení,“ rýpl si Jan Blachowicz, který od prohry v Praze v únoru loňského roku nastřádal tři výhry (dvě KO) a pasoval se do role příštího vyzyvatele o Jonesův titulový opasek.

To Thiago Santos, Blachowiczův poslední přemožitel z pražského galavečera, neměl na fórky náladu a rovnou si na Twitteru narýsoval možné pokračování polotěžké divize bez Jonese v čele. „Polotěžká váha potřebuje nového šampiona. Takového, který není věčně v potížích,“ burcoval na Twitteru. „Myslím si, že já a Dominick Reyes si zasloužíme bojovat o titul,“ doplnil.

Pro jeho názor je dost argumentů. Reyes a Santos jsou jednička a dvojka oficiálního rankingu UFC ve své váhové kategorii, navíc poslední dva Jonesovi vyzyvatelé v zápasech, které rozhodčí po pěti kolech přisoudili šampionovi, mnozí fanoušci si ale mysleli, že titul měl měnit majitele.

Pokud by vše došlo k tomu, že by „Bones“ byl kvůli potížím se zákonem zbaven titulu, měli by Reyes se Santosem otevřené dveře k vzájemnému zápasu o opasek. UFC zatím podala pouze zprávu o tom, že je se situací obeznámena a s Jonesovým týmem ji řeší. Sám šampion čeká na 8. dubna, kdy se dozví rozhodnutí soudu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud