7. června 2020 • 07:37

Šok v MMA! McGregor oznámil konec: Miluju tě, mami! Jak reagoval šéf UFC?

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na fanoušky hvězdného fightera Conora McGregora čekala o brzkém nedělním ránu šokující zpráva. Nejslavnější bojovník MMA na svém oficiálním twitterovém účtu oznámil, že končí se zápasením. Ve svém tweetu poděkoval fanouškům i své mamince Margaret. Je to ale skutečný konec kariéry? Své k tomu řekl i prezident UFC Dana White.



„Ahoj všichni. Rozhodl jsem se skončit se zápasením. Děkuju za úžasné vzpomínky, byla to neskutečná jízda,“ napsal McGregor k fotce se svou maminkou a v příspěvku jí zároveň slíbil koupit vysněný dům.

31 letý rodák z Dublinu, bývalý šampion UFC v lehké a pérové váze, svůj příspěvek postoval po UFC 250 v Las Vegas, které nabídlo řadu skvělých zápasů - Amanda Nunesová porazila v hlavním zápase Feliciu Spencerovou a vyhrála pojedenácté v řadě, Cody Garbrandt zase neuvěřitelným K.O. zničil Rafaela Assuncaa.

Ale zpět k McGregorovi, je to skutečně pravda? Konec kariéry oznámil už dvakrát (poprvé v roce 2016, podruhé v březnu 2019), ale vždycky se do klece vrátil. Oznámení konce kariéry je v bojových sportech obvyklý trik na zvýšení zájmu a zlepšení vyjednávací pozice. V uplynulých dekádách ho využilo množství boxerů včetně šampionů Muhammada Aliho či Floyda Mayweathera .

„Nikdo nikoho nenutí, aby bojoval. Pokud Conor cítí, že chce odejít do důchodu, ať to samozřejmě udělá. Já ho miluju, byla hrstka lidí, která z toho pro mě vždycky dělala skvělou zábavu. A Conor byl jedním z nich,“ řekl v rozhovoru pro ESPN šéf UFC Dana White.

White přitom už dříve McGregorovi slíbil, že dostane šanci utkat se o titul v lehké váze s vítězem souboje mezi Chabibem Nurmagomedovem a Justinem Gaethjem. S Dagestáncem Nurmagomedovem prohrál McGregor v říjnu 2018 a po následné bitce dostal šestiměsíční distanc.

Naposledy se „The Notorious“ v oktagonu představil na začátku roku ve vítězném souboji s Donaldem Cerronem na UFC 246. Populárního „Kovboje“ a zápasníka s nejvíce výhrami v historii UFC McGregor zničil 18. ledna 2020 v Nevadě za 40 sekund.

Po rychlém procesu s 37letým Cerronem byl navíc hostem rozhovoru pro Sportsnet a z jeho slov úmysl končit kariéru rozhodně nečišel. „Je mi 31 let, pořád v sobě mám hodně vznešených cílů a touhy. Ještě jsme zdaleka neukázal všechno,“ řekl tehdy McGregor.

Pokud ale opravdu jeden z nejbohatších sportovců světa pověsí definitivně rukavice na hřebík, odejde jako legenda. Od svého vstupu mezi profesionály v roce 2008 zaznamenal bilanci 22 výher (19 bylo zakončených knockoutem) a čtyř porážek.

V UFC debutoval v roce 2013, čímž se stal po Tomu Eganovi teprve druhým bojovníkem z Irska v této prestižní organizaci. Předtím zápasil v Cage Warriors (CWFC), kde se stal také dvojnásobným šampionem.

Conor McGregor v euforii po vítězném návratu
Conor McGregor v euforii po vítězném návratu

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud