Ondřej Němec
12. března 2022 • 14:35

Poslední šance brazilského KLADIVA. Půjde i o soupeře pro Procházku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodující bitva. Tak lze mluvit o souboji Thiaga Santose s Magomedem Ankalajevem, který zítra brzy ráno nabídne finále turnaje UFC Fight Night 203 v centru Apex v Las Vegas. Do boje proti sobě totiž nastoupí ostřílený Brazilec, aktuálně na páté příčce polotěžké váhy, s dagestánským ranařem z šestého místa. S jedním z bojovníků se tak nejspíš v budoucnu střetne i Jiří Procházka, jehož ale 11. června čeká titulový duel s šampionem Gloverem Teixeirou.



V nadcházejícím střetu Santos vs. Ankalajev jde o osudy obou borců. Osmatřicetiletý válečník z Ria de Janeiro byl považován za jednoho z nejlepších bojovníků UFC, dokonce se pral o pás šampiona s legendárním Američanem Jonem Jonesem. Zápas tehdy prohrál na body, ovšem předvedl skvělý výkon.

Hned poté musel absolvovat operaci obou kolen a od té doby jako by nebyl tím gladiátorem co dříve. Nejdříve padl se starším krajanem Teixeirou na škrcení ve třetím kole, následovala i ztráta s Rakušanem Aleksandarem Rakicem i nepřesvědčivá bodová výhra nad mladším Brazilcem Johnnym Walkerem. Právě po tomto posledním vítězství si ale Santos troufl vyzvat českého samuraje.

„Pokud Jiří Procházka nechce čekat na titulovou šanci, jsem tady, abych se mu postavil tváří v tvář. Všechen respekt k němu. Ale sledoval jsem jeho zápasy. Myslí, že má tvrdou bradu, ale jen proto, že nebojoval proti ‚Kladivu‘. Pokud chce svou bradu otestovat, jsem tady,“ vzkazoval tehdy zápasník s přezdívkou „Marreta“ (portugalsky kladivo).

Procházka se však termínu nejdůležitějšího boje dočkal, a Santos má před sebou jiný tvrdý test v podobě Ankalajeva. Ten se naposledy popasoval s Volkanem Oezdemirem, kterého sice nedokázal knockoutovat jako český samuraj při své premiéře v UFC, ale uštědřil Švýcarovi během tří kol pořádný výprask.

„Thiago je skvělý, těžký soupeř, ale tohle je pro mě jen další krok k opasku, se vší úctou,“ řekl před následujícím duelem sebevědomě Ankalajev. A už pomýšlí na stejný cíl jako Procházka. Nedělní střet tedy buď restartuje kariéru bývalého brazilského paragána, který vyrůstal ve slamu, nebo katapultuje v kariéře Dagestánce, jehož jmenovala mistrem MMA ruská federace.

Turnaj Fight Night 203 vysílá od 01.00 Premier Sport 1.

Thiago Santos

 

Magomed Ankalajev

Brazílie Země Rusko
38 let Věk 29 let
22-9 Profesionální bilance 16-1
188 cm Výška 190,5 cm
93 kg Váha 93 kg
193 cm  Rozpětí paží 190 cm

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud