Patrik Czepiec
Premium
21. září 2023 • 14:00

Trenéři Procházky o zvratu v jednání s UFC. Hodnotí soupeře: Pozor na ruce!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, potvrzeno. Prezident UFC Dana White ve čtvrtek oznámil termín titulového boje mezi nejlepším českým MMA zápasníkem Jiřím Procházkou a jeho nastávajícím soupeřem Alexem Pereirou. V New Yorku se 10. listopadu poperou o pás polotěžké divize, který samuraj z Hostěradic vloni uvolnil po vážném zranění ramene. Od té doby nevstoupil do klece. Nyní nadšeně vyhlíží návrat mezi elitu. „Vnímá to pozitivně. Není na co čekat,“ říká Procházkův trenér Martin Karaivanov pro deník Sport a iSport.cz. S dalším koučem Jaroslavem Hovězákem popsali i detaily jednání s UFC, které přineslo nečekaný zvrat.



Procházka se měl původně poměřit s šampionem Jamahalem Hillem, toho ovšem v červenci potkal podobný osud jako českého bijce. Po zranění achillovky následoval rozhodnutí někdejšího českého krále váhy a svůj opasek nabídnul ostatním členům divize. Procházkův tým okamžitě vyhlásil útok na neobsazený trůn.

Anketa

Získá Jiří Procházka zpátky titul v UFC?

ANO
NE

Soupeř pro brzy jednatřicetiletého bijce vzešel ze srpnového duelu mezi Janem Blachowiczem a právě Pereirou. „Poatan“, jak si Brazilec přezdívá, přetlačil Poláka v těsné tahanici na body. A nastalo zběsilé hledání termínu pro jeho střet s Procházkou. Čech stál o bitvu ještě v letošním roce, přičemž přání se mu nakonec splní 10. listopadu, kdy nastoupí v hlavním předzápase newyorské karty s pořadovým číslem 295.

„Je to dobrý, konečně odpadlo zatajování. Věděli jsme, že do konce roku máme zápas, ale čekali jsme, až to oznámí UFC, protože u ní nikdy nevíte. Ještě, že jsme to udělali,“ oddechne si kouč Karaivanov.

Proč?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud