Marián Šustr
9. listopadu 2023 • 04:45

Procházka září na Times Square i v NBA. New York se neodmítá, ví hvězdy

Autor: Marián Šustr, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW YORKU | Ikonickou arénu Madison Square Garden ve městě splněných snů v sobotu obsadí epická bojová show. Turnajem UFC New York žije již několik dní. Portrét Jiřího Procházky rozzářil Times Square a videostřípky jeho zápasů provází dokonce i slavnou NBA. Příležitost zářit na místě, které nikdy nespí, si užívají všichni bojovníci. „Je pro mě ctí stát v hlavním zápase v MSG, obzvláště po tak náročném roce. Nyní cítím naprostou soustředěnost,“ vyprávěl na tiskové konferenci český samuraj.



Místo činu návratu českého samuraje. New York je připraven na jeden z největších turnajů roku, kterému bude vévodit titulový duel Jiřího Procházky a Brazilce Alexe Pereiry. Bitva dvou cizinců v ikonické Madison Square Garden již poutá v centru města. K vidění jsou billboardy na Times Square, upoutávka jela i na zápase NBA. Není se co divit, že bojovat na ostře sledované show UFC ve sportovním svatostánku je cílem všech.

Nadcházejícím vystoupením českého samuraje nežije zdaleka jen jeho domovina uprostřed Evropy. V centrum Manhattanu září plakát UFC, jehož hlavním aktérem je právě Procházka. V New Yorku není žádnou neznámou, na jeho fanoušky narazíte téměř kdekoliv. „Je skvělý, divoký a nebezpečný. Vždy se těším na jeho zápasy,“ usmíval se jeden z policistů během bezpečnostní kontroly na letišti.

Zatímco Procházka zažil největší úspěchy v Asii, Pereira během své kariéry exceloval v Madison Square Garden.

Během krátkého působení v UFC zde zasadil dvě přísná KO. To druhé mu přesně před rokem přineslo světový pás střední váhy. „Stále je to pro mě speciální místo. Zažil jsem zde debut i titulové vítězství,“ přiznal Brazilec na včerejší tiskové konferenci.

Nadšení cloumalo při setkání s novináři i s Tomem Aspinallem, který se poprvé pokusí získat trůn těžké váhy. Zápas přijal na poslední chvíli pouhé dva týdny před turnajem.

„Nic jsem nechtěl víc než bojovat v MSG. Když přišla nabídka, neváhal jsem ani sekundu. V New Yorku se odehrávaly ty největší sportovní události. Píše se tu historie,“ překypoval nadšením Brit. Turnaj v New Yorku se zkrátka neodmítá.

ONLINE PŘENOS - UFC 295: Procházka bojuje o titul
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Jiří Procházka Jiří Procházka Marián Šustr, redaktor iSport.cz Marián Šustr, redaktor iSport.cz Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz
Obnovit
Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:18
12. 11. 2023
Jiří Procházka

„Nebyl jsem překvapený, že byl konec. Nešel mi po nohou, jen mi na ně spadl. Je to pro mě velká čest, že jsem mohl být v Madison Square Garden. Děkuji všem, hlavně své rodině. Vyzývám Adesanyu, aby se přesunul do polotěžké divize,“ řekl k zápasu ihned v kleci novopečený šampion Alex Pereira.

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:13
12. 11. 2023
Marián Šustr, redaktor iSport.cz

Hala je na nohou. Procházkův osud zpečetil levý hák. Ukončení se ale na první pohled všem zdá předčasné. Fanoušci jsou v údivu. Ozývá se pískot.

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:11
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Je konec! Sudí Marc Goddard ukončil zápas ve prospěch Alexe Pereiry. Jiří Procházka se okamžitě postavil a vypadá v pořádku... Fanoušci jsou znepokojení. Český samuraj nakoupil nebezpečný levý hák, pak i několik loktů, jenže tvářil se být v pořádku. Mohl pokračovat v obraně. Tohle rozhodnutí bolí. 

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:09
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Jiří Procházka musí změnit střeh, stále schytává kopy na přední nohu. Pak i dobrý levý hák. Brazilský bojovník se rychle vzpamatoval ze svých potíží. 

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:09
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Nejlepší pasáž Procházky! Dokáza ze zápasu udělat trošku „hospodskou rvačku“ a slaví úspěch. Poprvé je Brazilec v problémech a na řeči těla je to hned znát. 

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:08
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Jiří Procházka pokyvuje, čímž oceňuje kopy soupeře. Jenže nutně s nimi potřebuje i něco dělat. Tohle je silná zbraň Pereiry. 

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:08
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Poatan z Brazílie si dobře ustupuje, tlak dělá Jiří Procházka, ale zatím bez signifikantních úderů. Brazilec působí klidně a v plné síle. 

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:07
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Na Twitteru se objevují názory, že první kolo mohl vyhrát Jiří Procházka. Je pravdou, že šlo ve výsledku o poměrně těsnou záležitost. 

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:05
12. 11. 2023
Jiří Procházka

V závěru ještě zajímavý zvedák českého samuraje, ale první kolo by mělo jít na bodových lístcích za Alexem Pereirou. Tým Jiřího Procházky musí hledat rychle recept. Ne úplně ideální vývoj situace. 

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:05
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Alex Pereira za potlesku stává. Procházka se pak vyhnul nebezpečnému úderu. Měli bychom se dočkat druhého kola. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud