22. září 2015 • 10:58

Česká bojovnice v MMA vyhrála další bitvu. Pudilová zmrazila Finsko

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší česká MMA bojovnice Lucie Pudilová dosáhla ve finských Helsinkách velkého úspěchu, když dokázala zvítězit na galavečeru CAGE 31, který byl pořádaný pod hlavní finskou asociaci MMA Finland v prestižním a sledovaném zápase proti domácí hvězdě Suvi Salmimies.



 „Suvi byla tvrdá, dobře připravená. V žádném případě jsme ji s trenérem nepodcenili. Tenhle zápas byl pro mě velkou zkušeností," uvedla Pudilová z KBC Příbram, jenž vyhrála po tříkolové bitvě na body, když zejména ve druhém a třetím kole jasně dominovala.

„V prvním kole jsem až moc přemýšlela o tlaku na soupeřku. V druhém kole jsem byla už uvolněnější, trenér mi řekl, abych vycházela ze základní techniky a z toho co mám natrénováno. Celkově jsem však měla v zápase dobrý pocit," popsala Pudilová, jenž si tak po výhře nad Smetánkovou a Stoliarenko připsala další vítězství a i nadále zůstává neporažená.

„Suvi Salmimies je domácí hvězda, která je ve svých 30 letech v plné síle. Lucka je však velká bojovnice a její vítězství to jasně dokazuje," řekl Ladislav Erdélyi, trenér Lucie Pudilové, jenž ji provází po celou její kariéru.

Mladou příbramskou vycházející hvězdu ženského MMA však před samotným soubojem se Suvi Salmimies čekal ještě jeden zápas, který nebyl rozhodně jednoduchý. Zápasnici totiž poprvé v kariéře čekal zápas ve váhové kategorii do 57 kg, tudíž ji čekalo značné shazování váhy.

"Původně jsem nevěřila, že bych se při tak náročné přípravě mohla dostat na tuto váhu, aniž bych byla slabá. Měla jsem z toho obavy. Je to o duševní o fyzické vyváženosti, je to cesta, kterou jsme se rozhodli jít," vysvětlila Pudilová, jenž dokázala do druhého dne, kdy ji čekal samotný zápas, nabrat neuvěřitelných 6,5 kg a svou premiéru v této váhové kategorii zvládla na výbornou.

„Není to jednoduché, je to o trpělivosti a načasování stravy. Ke konci přípravy jde především o doplňování tekutin, vody. Pokud se rozhodneme v této váhové kategorii zůstat, tak to bude muset být dlouhodobější proces," naznačil trenér Erdélyi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud