Ondřej Němec
16. července 2018 • 20:07

MMA se valí do Plzně! A dorazí velká jména. Do klece se vrátí i „Píno“ Ondruš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

MMA galavečer jaký ještě Plzeň nezažila. Tak lze avizovat akci XFN 12, která se uskuteční 6. října. Do klece nastoupí bojovníci velikých jmen, jako je Petr „Monster“ Kníže, Machmud Muradov nebo Petr „Píno“ Ondruš, jenž se vrací do kolbiště poprvé od velikého souboje s Karlosem Vémolou. Na bitvy novodobých gladiátorů se těší i mistr republiky v cyklokrosu a plzeňský patriot Radomír Šimůnek.



Po další obří akci v pražské O2 Areně míří organizace XFN na západ Čech. V pořadí dvanáctý galavečer MMA pod touto značkou se totiž uskuteční v Plzni. A diváci se mají nač těšit, menu zápasů bude bohaté a hlavními aktéry se stanou skvělí bojovníci. Jako například Petr „Monster“ Kníže, Machmud Muradov nebo Petr „Píno“ Ondruš, který naposledy válčil s Karlosem Vémolou před zraky více jak sedmi a půl tisíci diváky.

„Řekl jsem, že půjdu do důchodu, až Vémolu porazím. To se mi nepovedlo, takže jsem věděl, že ještě bude nějaký zápas,“ vysvětluje Ondruš, zda nezvažoval konec kariéry.

A co se týká delší pauzy od posledního zápasu, to prý nic neznamená. „Pauza mi nikdy nedělá problém. Mam přes 110 zápasů a hlava mě ještě nezklamala. Až na jednu výjimku. Bylo to s Jirkou Žákem na W5. Nedokázal jsem si v hlavě nastavit, že mám bojovat s kamarádem,“ dodává Ondruš.

Po stejně dlouhé pauze se bude vracet do oktagonu i Tomáš Fiala, devětadvacetiletý zápasník, kterého zdržely zdravotní problémy.

„Na zápas se těším moc, protože poslední jsem měl v prosinci. Ještě o to víc, že to je v Plzni, kde mě přijde podpořit hodně lidi,“ prozrazuje Fiala, který se nedaleko západočeské metropole narodil. „Cítím se dobře, jsem odpočinutý, mám motivaci a chuť pořadně makat.“

Další duel čeká i populárního bijce uzbeckého původu Machmuda Muradova.

„Těším se! Jsem hladový, chci zápasit, musím zápasit. Teď je můj čas, je mi dvacet osm let,“ říká sympatický cizinec milující Prahu. „Mám teď možnost zvednout MMA v Čechách a na Slovensku na jiný level, tak proto tady bojuju.“

Vzájemný projev úcty Karlose Vémoly a Petra Ondruše po hlavním zápase
Vzájemný projev úcty Karlose Vémoly a Petra Ondruše po hlavním zápase

Dalším bojovníkem, který se představí na XFN 12 bude například společný trenér Fialy a Muradova, nezdolný Petr Kníže, jenž zatím podlehl jedinému soupeři a tím byl český Terminátor Vémola.

Místem konání bude Home Monitoring Aréna v Plzni, v městě skvělého piva, ale také cyklistiky. Jedním z velikých patriotů je i Radomír Šimůnek, mistr republiky v cyklokrosu z roku 2016. Ten byl divákem velkolepé akce XFN 6 v Pražské O2 Areně a nadcházející galavečer si rozhodně nenechá ujít.

„Byl jsem tehdy poprvé na podobné akci a byl jsem nadšený. Nikdy do té doby jsem tento sport nevyhledával, ale když to člověk potom vidí naživo, tak je to něco úplně jiného,“ vysvětluje Šimůnek. „Hlavně se mi líbila odvaha, s níž bijci do klece vlezou a taky pokora a respekt vůči soupeři. Jdou se tam bít, rozmlátí se, ale pak vstanou, podají si ruce a fungují dál. Dokážou prostě vždy respekt soupeři projevit. O tom tento sport je, myslím.“

A co pro známého cyklistu znamená, že XFN míří právě do města, v němž léta žije? „Každý sport, který dorazí do Plzně, je pro místní fanoušky dobrý. A čím větší záběr sportu, tím lepší pro všechny lidi tady. Já to jedině vítám a určitě se přijdu podívat. Obrovsky se těším.“

Vstupenky na XFN 12 v Plzni ZDE >>> 

XFN 12 míří do PlzněFoto XFN

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud