16. října 2018 • 11:04

Vegas bude opět velké! Chabib vs. Mayweather, řežba o džungli i miliardy

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šampion lehké váhy UFC Chabib Nurmagomedov, nedávný přemožitel Conora McGregora, dostal zálusk na další ikonickou tvář bojových sportů. V neděli hodil rukavici bývalému hvězdnému boxerovi Floydu Mayweatherovi. A nebyl by to "Moneyman", aby výzvu nepřijal. Zápas o prestiž a gigantické množství peněz byl měl proběhnout v nevadském Las Vegas!



Chabibovu výzvu pro Maywethera pustil do světa Leonard Ellerbe, PR ředitel bývalého boxera. "Hele, koho jsem potkal na galavečeru v Rusku," napsal Ellerbe do svého nedělního instagramového statusu.

A video se okamžitě rozletělo do světa, aktuálně se vyšroubovalo na skoro milion zobrazení. Proč? Ellerbe na něm objímá usměvavého Chabiba, kterého zřejmě přesvědčil o tom, že by bylo záhodno vyzvat jeho klienta Mayweathera.

"Proč ne, pojďme to udělat! V džungli může být jen jeden král. Samozřejmě jsme jím nyní já, protože ty jsi nedokázal McGregora vyřídit, zatímco já jsem s ním udělal rychlý proces," má jasno Chabib, který irského bojovníka ukončil submisí ve čtvrtém z pěti vypsaných kol na galavečeru UFC 229 zkraje října.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Look who I ran into at tonight’s fights in Russia.

Příspěvek sdílený Leonard Ellerbe (@leonardellerbe),Říj 13, 2018 v 7:00 PDT

Boxerská "bitva" Mayweathera s McGregorem už je staršího data. Dvacet tisíc diváků ve vyprodané hale v Las Vegas, mezi nimiž seděli Leonardo DiCaprio, Jennifer Lopez, Bruce Willis, či LeBron James, ji zřeli v srpnu 2017 a skončila technickým KO ve prospěch Mayweathera v 10. kole.

Boxerské představení nevalné, pompa, která duelu přecházela, obrovská...

"Je správný čas Floyde, pojďme zápasit, tvoje bilance 51-0 proti mé 27-0. Dva borci, co nikdy neprohráli," říká ještě ve Ellerbyho videu Chabib, který přitom ještě před pár dny hrozil UFC ukončením aktivní kariéry. Rozlítilo ho, že jeho krajanům Zubajru Tuchugovovi a Islamu Machačevovi šéf organizace Dana White zrušil domluvené zápasy.

"Jestli Zubajru vyrazíte, tak byste měli vědět, že o mě přijdete také. My v Rusku v tom nikdy nenecháme naše bratry samotné a já to pro svého bratra udělám. Pokud jste stále rozhodnuti ho vyhodit, nezapomeňte roztrhat i moji smlouvu, jinak to udělám sám. A poslední věc. Klidně si nechte moje peníze, které mi dlužíte. Máte s nimi dost starostí a já doufám, že se jimi neudusíte. My jsme hájili naši čest a to je pro nás nejdůležitější. Dotáhneme to až do konce," psal mimo jiné ve své výhružce Nurmagomedov.

Mayweather od zápasu s "Conorem" neboxoval, ale Chabibova nabídka zřejmě padla na úrodnou půdu. "CBS, Showtime a MGM Grand, připravte si šekové knížky. Uděláme Las Vegas zase velké," vzkázal televizním stanicím nejlépe vydělávající boxer historie.

Jisté zřejmě je, že pokud k zápasu dojde, mělo by se boxovat. V oktagonu by to měl Mayweather těžké...

A pár sumiček na závěr. Na lístcích na McGregora s Mayweatherem se údajně utržilo přes 80 milionů dolarů (1,760 mld. Kč) a celková cena z prodeje televizních práv se podle odhadů expertů vyšplhala na 475 milionů dolarů (10,5 mld. Kč). Kapsy si namastili i oba bojovníci, McGregor zbohatl zhruba o 100 milionů dolarů (2,2 mld. Kč), Mayweatherovi přitelko na účet nejméně 180 milionů dolarů (4 mld. Kč).

Teď je čas vyrýžovat něco pro Chabiba!

Vysmátý Chabib Nurmagomedov po výhře nad Conorem McGregorem
Vysmátý Chabib Nurmagomedov po výhře nad Conorem McGregorem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud