Ondřej Němec
28. listopadu 2018 • 19:50

Potvrzeno! UFC míří do Prahy. Jistotu zápasu má zatím jen Pudilová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec spekulacím! Legendární americká MMA organizace rozzáří Prahu. V sobotu 23. února bude v O2 areně UFC Fight Night. Tuzemské publikum tak zažije velkolepý večer pod taktovkou nejslavnější světové značky bojových sportů. Čeští fanoušci se navíc můžou těšit na zápas Lucie Pudilové, která pod slavnými třemi písmeny zápasila už v různých koutech světa.



Žádné dohady, teď už je vše oficiální. UFC dorazí do Prahy. Stane se tak v sobotu 23. února 2019. V pražské O2 areně se odehraje UFC Fight Night. Vstupenky budou ve veřejném prodeji již od 7. prosince v 10.00 hodin. Jména jednotlivých zápasníků, kteří předvedou tuzemskému publiku své kvality, se budou uveřejňovat postupně. Již teď se ale ví, že do klece vstoupí i česká bojovnice Lucie Pudilová, která pod slavnou značkou už zápasila čtyřikrát, dvakrát vítězně.

„Je to neuvěřitelné. Mám velikou radost,“ neskrývá nadšení Pudilová. „Myslím si, že mě domácí publikum požene k tomu nejlepšímu výkonu. A doufám, že mi bude fandit celá republika.“

Rodačka z Příbrami si v oktagonu UFC už vybojovala značný respekt. Naposledy sice prohrála těsně na body s Irene Aldanovou z Mexika. Ale tvrdý souboj byl oceněn bonusem za Bitvu večera turnaje UFC 228.

„Pro náš malý nekomerční klub KBC Příbram to znamená strašně moc,“ říká Ladislav Erdélyi, trenér Pudilové. „Je skvělé, že se Lucka může ukázat před domácím publikem. Předvede určitě to nejlepší, co v ní je, a fanoušci nebudou zklamaní. Ať už bude její soupeřkou kdokoliv.“

Do zápasu s Pudilovou by mohla nastoupit například Němka Katharina Lehnerová, která si o tento souboj řekla přes Instagram. „Slyšel jsem, že Lucie bude připravena 23. února. Já také! Prosím, aby se tento souboj uskutečnil,“ napsala Lehnerová matchmakerům (určují složení zápasů) UFC.

Pudilová na její výzvu zatím nereagovala, ale rozhodně by uvítala, znát jméno soupeřky s dostatečným předstihem.

„Konečně se budu moci pořádně připravit. O těch předešlých zápasech jsem se často dozvídala na poslední chvíli a neměla jsem tak ani dostatek času na přípravu,“ dodává spokojená bojovnice.

Česká MMA bojovnice z Příbrami Lucie Pudilová
Česká MMA bojovnice z Příbrami Lucie Pudilová

Nyní už se bude jen čekat, jaké další české jméno se na kartě turnaje UFC Fight Night v Praze objeví. Příjezd sedmé nejcennější sportovní značky světa znamená pro český sport mimořádnou událost a dokazuje, jak obrovským fenoménem se v Česku MMA stává.

„Během pokračující expanze UFC po Evropě jsme Českou republiku dlouho sledovali. Jsme nesmírně rádi, že našim nadšeným českým fanouškům konečně přivezeme první akci,“ uvádí David Shaw, senior viceprezident UFC. „Těšíme se, že v této zemi posílíme značku UFC a pomůžeme k dalšímu růstu MMA. Bude to skvělý večer!“

Ceny vstupenek budou začínat na 990 Kč. Členové Fight Clubu budou mít možnost pořídit si vstupenky už ve středu 5. prosince od 10.00 hodin. Předem registrovaní fanoušci získají přístup k nákupu ve čtvrtek 6. Prosince, taktéž v 10.00 hodin. O2 arena by pro tuto akci měla pojmout 15 tisíc diváků.

Další exkluzivní informace přinese iSport.cz v následujících dnech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud