17. března 2019 • 09:20

Králem velterové váhy zůstává Kozma, Piráta zničil v pětikolové válce

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaplněná ostravská aréna zažila hned několik napínavých soubojů. Ač se před zápasem prohlašoval za nového krále velterové váhy, po zápase musel před soupeřem smeknout. Samuel Kristofič, známý pod přezdívkou Pirát, na Davida Kozmu nestačil, ani v jednom z pěti kol na něj nenašel recept. Mistrovský pás tak zůstává českému zápasníkovi. Zaplněná ostravská aréna v rámci galavečera OKTAGON 11 shlédla kromě titulové bitvy i další napínavé duely.



Pět kol čiré dominance. Šampion OKTAGON MMA ve velterové váze David Kozma měl před sebou svou vůbec první obhajobu mistrovského pásu a zvládl ji na jedničku. Během pěti dlouhých kol nedal soupeři prostor k žádnému většímu útoku a většinu zápas kontroloval. „Ve třetím kole jsem už trochu nemohl, tak jsem se snažil trochu odpočívat, abych měl sílu do dalších kol, což se povedlo,“ vysvětlil Kozma po zápase, jak naložil se svými silami.

Pět kol rozhodně není málo a Kozma v tolika kolech bojoval naposledy v roce 2013. Přestože se snažil svého soupeře ukončit před limitem, šetřil síly i pro případ, že by mu to nevyšlo. To se nakonec vyplatilo. „S pěti koly jsem počítal, i když jsem se to snažil ukončit. Byl jsem na tuhle variantu připravený,“ řekl šestadvacetiletý Čech.

To jeho soupeř musel zkousnout tvrdou porážku. Přestože dokázal odolávat brzkému konci, svého protivníka ohrozit nedokázal. „Odnáším si bitku,“ řekl jednoznačně Kristofič. „Měl hodně silné takedowny. Vždy, když jsem už myslel, že jsem ho zastavil, přišel a pokračoval. Do pi*e,“ zaklel, čímž rozesmál přítomné diváky.

Diváky byl očekávaný i souboj oblíbeného zápasníka Miloše Petráška, který se na galavečeru střetl v odvetě s Američanem Jeremy Kimballem. Petrášek s veteránem UFC bojoval už v listopadu, tehdy padl už v prvním kole a hned po zápase si řekl o odvetu. Tu dostal právě v Ostravě, ani tam však na zápasníka s přezdívkou Grizzly nestačil.

Kimballovi odolával celá tři kola, jeho snahy o takedowny však většinou nevyšly, Američan byl navíc přesnější i v kombinacích úderů. Petrášek tak prohrál na body. „Je to dobrej zápasník i soupeř, nikoho slabého jsem nechtěl. Nedá se na to moc říct, je prostě lepší než já, to se stává,“ řekl po zápase.

Z výhry se v rámci galavečera OKTAGON 11 radoval i Maďar Máté Kertész, který si poradil ve druhém kole technickým knokautem se Slovákem Radovanem Úškrtem. Jan Gottvald porazil na body Mantase Zukauskase z Litvy, Václav Mikulášek v prvním kole uškrtil Ondřeje Rašku a Milan Ďatelinka technickým knoukautem ukončil v prvním kole do té doby neporaženého Miroslava Brože.

SESTŘIH: Vémola - Brandys. Karlos "doručil" první výhru v OKTAGON MMA
Video se připravuje ...

SESTŘIH OKTAGON 11: Kimball vs. Petrášek. "Grizzly" po další výhře vyzval Végha
Video se připravuje ...

SESTŘIH OKTAGON 11: Raška vs. Mikulášek. Kdo ovládl bitvu o Ostravu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud