Ondřej Němec
30. května 2019 • 15:06

XFN v kómatu, Rytmus bez půlky honoráře chystá odhalení praktik

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po velkolepém nástupu strmý pád. Přesně tak lze popsat situaci, v níž se nachází XFN. Organizace, jež dokázala v minulosti uspořádat několik velmi úspěšných turnajů, se v současnosti obrazně řečeno nachází v kómatu. 7. června se měl konat v O2 areně další turnaj. Ač oficiálně tato akce nebyla zrušena, je jisté, že se neuskuteční. Na obzoru je ale nový dokument, který chystá Patrik „Rytmus“ Vrbovský. Prostor v něm dostanou i organizátoři XFN



Velká jízda zastavena. Organizaci XFN se v uplynulém roce a půl podařilo několik skvělých akcí. Mezi ty hlavní patří tři MMA turnaje v O2 areně. Ten poslední největší tuzemskou halu dokonce vyprodal. Další se měl uskutečnit už 7. června. K tomu ale nedojde, ač se na něj prodaly stovky vstupenek.

A na webu Ticketportal.cz lze stále rezervovat lístky. Tento stav vadí i organizaci OKTAGON MMA, jejíž promotér Ondřej Novotný dokonce ve svém pořadu MMA letem světem zmínil, že zvažuje podání žaloby.

„Pro mě je neskutečné, že v právním světě jsme v situaci, kdy je 28. května, 7. června se měl konat turnaj, který se na 90% konat nebude a prodávají se na něj lístky. Prodávají lístky s plakátem, který je zavádějící a úmyslně vlastně klame spotřebitele?“ podivil se Novotný. „Tak to klobouk dolů. To samé před Ticketportalem. Já se to všem snažil říct. Je to čistá snaha poškodit nás, poškodit svoje klienty, poškodit fanoušky. Už měsíc všichni víme, že tam nebude Klein, že tam nebude Muradov. Víme, že budou na jiném turnaji, ale přes to všechno se určitě nějaký lístky prodají.“

Petr Kareš, promotér organizace XFN, pomohl domluvit boxerský souboj Rytmus versus Marpo a se svou organizací vyprodal O2 Arenu
Petr Kareš, promotér organizace XFN, pomohl domluvit boxerský souboj Rytmus versus Marpo a se svou organizací vyprodal O2 Arenu

Místo vrcholícího promování akce, které by za normálních okolností v tomto čase probíhalo, tak XFN na svých sociálních sítích prakticky mlčí. Na Facebooku je poslední videopříspěvek z 2. května, kde promotér Petr Kareš uvádí, že se situace nezměnila a vedení organizace nemá pod kontrolou. „Chceme pracovat dál, napravit své chyby,“ zmiňuje ve videu. Od té doby proběhla ve společnosti Best rating, která XFN vlastní, valná hromada. Nic se ale ve výsledku nezměnilo.

Jedna část vlastníků firmy Best rating, kterou reprezentuje právě Kareš, tvrdí, že chce co nejdříve situaci vyřešit, začít platit dluhy zápasníkům a řešit i vracení vstupenek, ale to prý blokuje druhý společník. Tím je oficiálně společnost Amira group, vlastněná Hanou Vidrmanovou. Za tuto společnost ale často vystupoval Jan Brčák, jenž býval dokonce označován za hlavního investora XFN. Tato strana se ale nechce nijak veřejně vyjadřovat a její záměry s MMA asociací jsou tak nejasné. 

Organizace se tak v současnosti nachází ve zcela patové situaci, kdy jeden společník se snaží vytlačit druhého. Pohledem fanoušků a zápasníků se ale neděje vůbec nic. Fanoušci nejsou informováni, někteří zápasníci čekají marně na vyplacení. Jedním z nich je i rapper Patrik „ Rytmus “ Vrbovský, který byl aktérem obřího prosincového turnaje Marpo vs. RytmusXFN mu doposud dluží polovinu honoráře.

Fanoušci slavného Slováka si tak mohli na jeho Instagramu všimnout, že v současnosti připravuje dokument o své cestě do ringu, kde zjevně hodlá mimo jiné okomentovat přístup organizátorů. V jeho videích se totiž už několikrát objevily tváře Petra Kareše a Jana Brčáka. „Budete překvapeni hlavně ohledně praktik,“ zmínil například v jednom z příspěvků Rytmus. „Podal ruku a… I Honza dostane v dokumentu svůj prostor,“ napsal u fotky Brčáka. 

„Dokument bude o cestě k mojí výzvě a následně o zkušenosti a faktech s XFN,“ komentoval Vrbovský chystaný dokument pro deník Sport. 

„Hodnotím to jako snahu vytvořit na mě nátlak, aby bylo uhrazeno i zbývajících 50 % odměny,“ reaguje na příspěvky promotér. „Z firmy, která Rytmusovi dluží, jsem byl ale odvolán již před třemi měsíci a nemám žádnou možnost ji ovlivňovat. Firma je plně ovládána Janem Brčákem. Neříkám na to nic, mrzí mě to,“ tvrdí Kareš. Faktem ale je, že dohodu o zápase s Rytmusem uzavíral jak Brčák, tak Kareš.

Marpo vs. Rytmus, celý ZÁZNAM: Duel rapperů ovládl na body Petřina
Video se připravuje ...

Prohlášení promotéra organizace XFN Petra Kareše ke zrušení galavečeru MMA v O2 aréně 7. 6. 2019

V souvislosti s nadcházející akcí organizace XFN plánovanou na 7. 6 2019 v O2 aréně zasíláme stanovisko promotéra Petra Kareše. „V současné chvíli probíhají jednání, abychom fanouškům prostřednictvím společnosti Ticketportál vrátili vstupné," uvádí Petr Kareš.

„Jediný, kdo může galavečer v O2 aréně vyhlásit jako zrušený je jednatel BEST RATING pan Draslar, který ale podle svého tvrzení na funkci rezignoval a jednatelem také není. Firma je tedy bez jednatele a můj společník Jan Brčák odmítá dohodu nad jednatelem novým. Nejdříve je ale nutné, aby současná smlouva byla bez dalšího ukončena a nehrozilo to, že vrátíme vstupenky a druhá strana nás bude žalovat, že akci organizovat ve skutečnosti chtěla,“ vysvětluje Kareš.

Právo na pronájem a prodej vstupenek do O2 arény má společnost BEST RATING. Z této společnosti jsem já i celý tým XFN byli v březnu odvoláni. V dubnu jsem koupil druhý podíl a stál se majoritním vlastníkem, nicméně až do současné doby se mi nepodařilo prosadit si změny jednatelství, které vedou i k právům a povinnostem vyplývajících z akce v O2 aréně a ke společnosti Ticketportál.

„V posledních 3 týdnech jsem jednal s O2 arénou i Ticketportálem na přesunutí akce a vrácení vstupenek a to z toho důvodu, že jsem zakladatelem značky XFN. Ani O2 aréna ani Tickeportal ale se mnou nemohou nyní jednat. To musí pouze s jednatelem společnosti BEST RATING. To je také důvod proč všechno tolik trvá a natahuje se. Více a častěji o problémů komunikovat nelze, protože veškeré veřejně oznámené kroky jsou následně veřejně “sabotovány” Janem Brčákem. Viz. situace, kdy nepodepsaný a neověřený notářský zápis z valné hromady vyšel v mediích, než jsem ho viděl já sám," doplňuje promotér Kareš.

Ve spolupráci se společností Ticketportál o dalším postupu budeme informovat v následujícím týdnu.

Kareš v pořadu Fight!: Muradovovi jsme nezaplatili. Je to další rána pro XFN
Video se připravuje ...

Kareš: Jako Slavia nebo Sparta, investovali jsme, aby se zápasníci posunuli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud