Marek Stodůlka
20. října 2019 • 13:20

Reprezentant v MMA. Bijec Procházka míří do Brazílie ve službách státu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český samuraj ve službách republiky. Výsledky zápasníka Jiřího Procházky dělají dojem i na státní správu. A proto celý tým nejúspěšnějšího domácího gladiátora v neděli odletěl na tréninkový kemp do Brazílie. Nepůjde o klasickou přípravu, bojovník s trenéry se na výjezdu domluvili ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky, Ministerstvem zahraničních věcí a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Jeetsam Gym Brno bude ve známém klubu Duello reprezentovat české MMA.



Smíšená bojová umění v České republice stále rostou. Zásluhu na tom mají také úspěšní bojovníci, jež s českou vlajkou na zádech nastupují v cizině. Zejména pak Jiří Procházka.

Šampionovi japonské organizace RIZIN se proto naskytla obrovská příležitost, společně s trenéry Martinem Karaivanovem a Jaroslavem Hovězákem odlétají v neděli 20. října na deset dní do Brasílie. V brazilském hlavním městě budou reprezentovat české MMA a vyměňovat si zkušenosti s bojovníky z Jižní Ameriky.

„Strašně se těším, bude to zase něco jiného, v Brazílii jsem ještě nikdy nebyl,“ komentuje Procházka šanci vycestovat, za kterou vděčí Velvyslanectví České republiky v Brazílii, Ministerstvu zahraničních věcí a Ministerstvu tělovýchovy a sportu. „Za celý tým děkuji, ceníme si takto významného a vstřícného kroku,“ dodává nadšeně. Kompletní výprava se 24. října zúčastní recepce k příležitosti státního svátku Dnu české státnosti.

V Brazílii jsou bojové sporty po fotbale druhou nejoblíbenější aktivitou. Navázání česko-brazilských vztahů na poli bojových sportů by tak bylo velkým krokem vpřed. Koučové Karaivanov s Hovězákem proto v místním klubu Duello Training Center povedou několik tréninků pro místní zájemce právě za účelem posílení přátelských vazeb.

Vzhledem k tomu, že Procházku čeká na konci prosince důležitý souboj, se však celá výprava zaměří také na zdokonalování sedmadvacetiletého bojovníka. Desetidenní zahraniční kemp by měl českému samuraji pomoci nastartovat přípravu před posledním duelem stávající smlouvy.

Na Silvestra se rodák z Hoštěradic nejspíše utká s jedním z reprezentantů organizace Bellator MMA. Nejpravděpodobnějšími možnými soupeři jsou momentálně americký dvojnásobný šampion Ryan Bader nebo Brazilec Lyoto Machida.

Mise splněna, hlásil Procházka ve Sportu. Mluví o UFC, darech od Japonců i MMA v Česku
Video se připravuje ...

Procházka o úspěchu v Japonsku: diváci ho hnali, pokřik nevysvětloval
Video se připravuje ...

Záznam zápasu Jiří Procházka vs. Muhammed Lawal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud