Marek Stodůlka
17. října 2019 • 04:50

Nejen Bader. Procházka o možném soupeři: Ve hře je i zápas se vzorem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboje zápasníků organizací RIZIN a Bellator se uskuteční, to je jasné. Kdo se ale na konci roku postaví v Japonsku českému samurajovi Jiřímu Procházkovi zůstává otázkou. Nejčastěji se skloňuje jméno dvojnásobného šampiona Bellatoru, Američana Ryana Badera. Možností je však více. „Jednalo se o mém vzoru z dřívějších let Lyotu Machidovi, ale mluví se o více lidech,“ prozradil bojovník z Hoštěradic pro iSport.cz.



Souboj šampionů láká. Existuje jen velmi málo fanoušků bojových sportů, kteří by si nepřáli vidět nejúspěšnějšího českého bojovníka Jiřího Procházku poměřit síly s králem dvou divizí Bellatoru Ryanem Baderem. Vzhledem k tomu, že se oba borci nepřímo vyzývají i na sociálních sítích, duel by dával smysl. Sestavování zápasů v MMA ale občas překvapí, jedna možnost tak nikdy nestačí. Kdo by tedy mohl být dalším soupeřem Procházky? Legenda.

„Jednalo se o mém vzoru z dřívějších let Lyotu Machidovi, ale mluví se o více lidech. RIZIN mě chce postavit proti někomu z Bellatoru,“ prozradil urostlý Čech plány organizace, v jejíž stáji mu chybí odbojovat poslední duel před jednáním o nové smlouvě.

„Je tam třeba ještě Vadim Němkov, jenže toho jsme odmítli, protože jsem ho kdysi porazil. Takže Bader, možná Machida, o těch dalších nechci ani moc přemýšlet, ale už teď jsem připraven,“ vylučuje sedmadvacetiletý Procházka sebevědomě možnost odvety se stejně starým Rusem.

Brazilec Lyoto Machida je dalším veteránem nejkomplexnějšího bojového sportu, s kterým by se český bijec utkal. V UFC odzápasil úctyhodných dvacet čtyři soubojů, šestnáctkrát vyhrál, v roce 2009 se dokonce stal šampionem nejslavnější ligy v polotěžké váze. Poměřil síly například s Jonem Jonesem, Yoelem Romerem nebo právě Ryanem Baderem, kterého porazil. Procházka se kdysi „Drakem“, jak si Machida nechává přezdívat, inspiroval. Fascinoval ho pohyb, jimž Brazilec v oktagonu vládne.

Nutno však dodat, že přes všechny úspěchy má veterán UFC to nejlepší za sebou, v květnu oslavil jedenačtyřicáté narozeniny, terčem číslo jedna tak zůstává o pět let mladší Bader, na kterého si český šampion věří.

„Je výborný v postoji, má dobré, rychlé, přesné výpady. Navíc disponuje skvělým wrestlingem, je opravdu silný, ale probíhalo by to jednoduše. Vítězství!“ předpovídá Procházka úspěch. „Přesný úder, kop, tomu věřím a za tím si půjdu,“ specifikuje způsob, jakým má v plánu obrovského triumfu dosáhnout.

Lístky na finále Mistrovství České republiky v boxu v Lucerně >>>

Mise splněna, hlásil Procházka ve Sportu. Mluví o UFC, darech od Japonců i MMA v Česku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud