Ondřej Němec
1. září 2020 • 17:49

Čeští bojovníci dobývají Východ! Martínek podepsal smlouvu s ACA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

I vody evropských MMA organizací začínají čeřit čeští bojovníci. Michal Martínek je nově členem ruské organizace ACA, kde jej čekají minimálně čtyři zápasy. „Je ten správný čas jít tam poměřit síly, sáhnout si na dno a rozdat co nejvíc bomb,“ těší se současný šampion těžké váhy Okagonu na nové angažmá. Ve východní stáji se nedávno vítězně představil i Vítězslav Rajnoch.



O české gladiátory je zájem. V UFC jsou aktuálně tři reprezentanti, což je úspěch největší. Nově ale bude velmi zajímavé sledovat i ruskou organizaci ACA, s níž podepsal smlouvu Michal Martínek.

Svým posledním výkonem nadchnul fanoušky i odborníky. Viktora Peštu zastavil už v prvním kole, když mu přelomil čelist. Brzy dostal lano od americké organizace PFL, kde měl v zápasové pyramidě bojovat o milion dolarů. Pandemie ale vše změnila, zámořská stáj letošní sezonu odpískala, a tím zanikl i kontrakt. Teď ale podepsal další cenný dokument, nastupuje do východního gigantu. Ve hře byla však i dohoda s polskou KSW. Nakonec rozhodla jistota více zápasů.

„V ACA máme garanci zápasové posloupnosti, která mi vyhovuje. Přece jen, je mi třicet, a nechci čekat rok na zápas. Chci bojovat těch šest let, kdy budu na svém maximu, pravidelně,“ komentuje dohodu. „Moc se na to těším. Jsem přesvědčený o tom, že teď je ten správný čas, jít tam poměřit síly, sáhnout si na dno a rozdat co nejvíc bomb. Momentálně mi to dává zkrátka největší smysl, poté, co se rozpadla spolupráce s PFL.“

Martínek je aktuálně šampionem největší české organizace Oktagon MMA, vzhledem k tomu, že titul nestihne do listopadu obhájit, bude muset pás uvolnit.

ACA je velmi movitá organizace pořádající turnaje hlavně v Rusku a Polsku, pohybuje se tedy na velkém trhu. Ještě pod značkou ACB ji založil Mairbek Chasijev, mezi majitele patří i čečenský prezident Ramzan Kadyrov. Se současným logem se společnost představila po sloučení ACB a WCFA. Ve stáji jsou zápasníci zejména z Ruska, Polska či Brazílie. Úrovní zřejmě nejlepší organizace v Evropě.

Martínek tak už plánuje, jak a kde se bude na další bitvy připravovat. V ruském kolosu je totiž právě těžká váha velmi silná. Titul drží Rus Muchumat Vakajev, za ním je v žebříčku Polák Daniel Omielanczuk a Američan Tony Johnson.

„Tréninkové kempy budu absolvovat v polském Ankosu, tam jsem si domluvil spolupráci, že budu parťákem Michala Andryszaka, který mi jako sparing pomáhal s přípravou na Peštu,“ prozrazuje Martínek. „Teď ale musím počkat, až se mi zahojí prst na noze, který mám špatně zlomený, ať to můžu jít do ACA posekat.“

V ruské kleci před týdnem slavil jako vůbec první český zápasník vítězství Vítězslav Rajnoch, když na body přemohl Rakušana Christiana Draxlera. „Výhra pro mě znamená hodně, mám radost za trenéra i klub. Už si zasloužil nějakou větší výhru,“ zhodnotil triumf svěřenec respektovaného trenéra a rozhodčího Jakuba Müllera.

Vítězslav Rajnoch (vpravo) se před týdnem stal prvním Čechem, který slavil výhru v ruské organizaci ACA
Vítězslav Rajnoch (vpravo) se před týdnem stal prvním Čechem, který slavil výhru v ruské organizaci ACA

Rajnoch navíc pro tento úspěch obětoval i svůj vous. Musel totiž nastupovat v lehké váze a na hubnutí měl jen měsíc. „Seklo se mi to 100 gramů do limitu a už to nechtělo jít dolů, tak jsme to zkusili oholit, jestli to nespadne,“ vysvětlil s pousmáním. „Bohužel to nepomohlo a asi po dvanácti letech jsem se úplně oholil.“

Šestadvacetiletý bojovník z Janovic podepsal s ACA smlouvu na čtyři zápasy, stejně jako Martínek.

ACA

Sídlo: Groznyj (Čečensko/Rusko)
Rok založení: 2014 jako ACB
Disciplína: MMA, kickbox, brazilské jiu-jitsu
Prezident: Aleksej Jacenko
Největší hvězdy: Albert Turmenov, Rustam Kerimov, Junus Jevlojev, Alexandr Jemeljaněnko

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud