Zdeněk Janda
15. února 2018 • 08:49

Kapitán Erat chce zlato a burcuje: Musíme do toho dát 110 procent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Na olympijský led vystartuje počtvrté. Poprvé s kapitánským céčkem. A zlatým odhodláním. 36letý útočník Martin Erat povede národní tým proti Koreji (od 13.10 hodin). Startuje mise plná odhodlání. „Jako Češi bychom měli mít vždycky nejvyšší cíle. Kdo si dává malé, ničeho nedosáhne,“ opakuje majitel bronzu z Turína 2006.



Kabina je plná odhodlání. I díky němu. Muži, jenž se netají těmi nejvyššími ambicemi. Veřejně se nebál před turnajem říkat, že chce vyhrát zlato.

„Když už jsem se rozhodnul, že budu reprezentovat, chci tam nechat všechno,“ tvrdí lídr brněnské Komety, s kterou získal hned po návratu z NHL a ruského Omsku titul. I před korejskou misí nechce jen diktovat tuctové fráze o tom, že půjdou zápas od zápasu…

„Říkám to proto, že když už jsem se rozhodnul reprezentovat, tak chci vyhrát jakýkoliv turnaj, na který se dostanu. Jet tam jenom s tím, abych říkal, že bychom se rádi dostali do čtvrtfinále, a potom se uvidí, to ne. Takovou povahu nemám. A ani to tak nechci. Prostě chci vyhrát,“ říkal už před časem ve Sport Magazínu.

Jeho přítomnost v kabině je znát, trenéři si ho pochvalují. Stejně jako spoluhráči. „Jsem starší kluk, takže si svoje řeknu. Ale lídrů je nás víc. Hlavní je, abychom do toho všichni dali sto procent. To je to nejdůležitější,“ předesílá týmový kapitán.

Na předešlé Hry vyrážel z NHL. Což byla jiná situace. Tentokrát může být o něco čerstvější. „V minulých případech jsme měli v tu dobu odehráno asi tak už šedesát zápasů. V extralize jich tolik není, je to uprostřed sezony. Myslím si, že každý bude mít hodně energie,“ říká před úvodním zápasem.

Olympijskou atmosféru si užívá. Už je to zkušený mazák, odškrtává si čtvrtou účast. „Užívám si to. Koukám, kde se co děje, každopádně držím palce všem českým sportovcům,“ tvrdí. Byl už se podívat na rychlobruslení, včera spolu s dalšími parťáky držel palce Karolíně Erbanové a Nikole Zdráhalové .

Dneska zase všichni budou držet palce jim. Hokejistům. Olympijská mise startuje.

6. den na ZOH: Klacky proti Jandačovi, „komboška“ Samkové a Bolt na běžkách
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud