13. února 2018 • 05:19

Oslavy zlaté medaile jako rodinný večírek. Wüstová slavila s 22 příbuznými

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařská hvězda Ireen Wüstová proměnila v Pchjongčchangu oslavy svého pátého olympijského zlata v rodinný večírek. V Nizozemském domě slavila pondělní triumf na trati 1500 metrů společně s 22 příbuznými. Ještě větší party plánuje osmnáctinásobná mistryně světa na příští středu po týmové stíhačce, kde by podle papírových předpokladů měla medailovou sbírku ještě rozšířit.



"Je mimořádné, že se mi opět splnil sen o zlatu. Mám radost, že sem dorazilo 22 členů mé rodiny, aby mi fandili na mých posledních olympijských hrách," uvedla Wüstová. Na pódium při oslavách v Nizozemském domě ji doprovodili rodiče Jeannet a Wim a také životní partnerka rychlobruslařka Letitia de Jongová.

Jednatřicetiletá Wüstová sbírá olympijská zlata už od Turína 2006 a v pondělí zaokrouhlila svou kolekci cenných kovů na deset (5+4+1). Co do počtu medailí je dlouholetá rivalka Martiny Sáblíkové nejúspěšnější rychlobruslařkou olympijské historie. Jedno zlato Wüstovou dělí od vyrovnání rekordu bývalé sovětské reprezentantky Lidije Skoblikovové, jež vládne se šesti zlatými medailemi pořadí rychlobruslařů i rychlobruslařek.

Na tiskové konferenci po triumfu na patnáctistovce Wüstová uvedla, že Nizozemsko může na oválu v Kangnungu ještě vylepšit svou úžasnou bilanci ze Soči, kde reprezentanti rychlobruslařské velmoci získali 23 z 36 možných medailí. V Koreji zatím Nizozemci vybojovali šest z devíti cenných kovů včetně všech tří zlatých.

Martina Sáblíková mezi Ireen Wüstovou a Antoinette de Jongovou po závěrečné pětce na MS ve víceboji
Martina Sáblíková mezi Ireen Wüstovou a Antoinette de Jongovou po závěrečné pětce na MS ve víceboji

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud