Martin Hašek
14. února 2018 • 09:00

Samková už chystá knírek. Pro zlato v úboru od tvůrkyně slavných holínek!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PCHJONGČCHANGU | Den českého kníru na ZOH 2018 se blíží! Snowboardkrosařka Eva Samková si ho na páteční olympijský závod nabarví v českých barvách a do boje o medaili půjde v nové kombinéze, která budí ve Phoenix Parku v Pokwangu pozornost. „Je to takový oldschoolový, takový trochu šedesátky v hokeji,“ říká Samková o outfitu, který je vybarven lehce dozlatova.



Je jisté, že na startu bude Eva Samková vypadat unikátně. Dolní část kombinézy je zlatavá, horní je zbarvená do modra. Na kalhotech i na přední a zadní části bundy pak trůní český bílý lev.

„Pěkná komboška, co?“ usmívala se Samková. „Taková trochu oldschoolová. Někomu se moc nelíbí, ale mně jo.“

Jediné ji mrzelo, že bílé české lvy se zlatou korunkou na bundě jí při závodě zakryje startovní číslo. Olympijský outit vytvořila módní návrhářka Daniela Flejšarová, maminka jednoho ze Samkové trenérů Jakuba Flejšara. Právě ona navrhla slavné holínky, s nimiž čeští olympionici pobavili na slavnostním zahájení londýnské olympiády před šesti lety. Připomeňte si zde: Češi a holínky, hit po celém světě. 'Čekají liják??!' psal Ferdinand »

Eva Samková dorazila na trénink v bundě s českým lvem
Eva Samková dorazila na trénink v bundě s českým lvem

„Já ji o to poprosila, jestli by nám pomohla, protože já nejsem žádná módní návrhářka. Mě baví, jak je to oldschoolový, takový trochu šedesátky v hokeji,“ usmívá se Samková.

Sám Flejšar je umělecký sochař a vloni na mistrovství světa v Sierra Nevadě třeba Samkovou provedl po galeriích. „My jsme taková umělecká rodina. Já to jen zprostředkoval, vymyslela si to Evka, máma hlídala detaily, kam co dát, aby to vypadalo zajímavěji, má s tím zkušenosti. Mně se to taky líbí,“ říká Flejšar.

„Bavili jsme se, že se nám líbí ten lev, jak tam ukázat naši republiku. Bulharka třeba říkala, že jsme dostali ještě horší oblek než loni. Ale myslím, že se to líbí. Oni často nevědí, že dvouocasý lev je český znak, tak se diví. Ale je to dobrá storka...“

Samková odletěla na olympiádu: Když nebudu dělat chyby, bedna vyjde
Video se připravuje ...

Barva dolní části kombinézy jasně naznačuje zlatý příslib, Samková o tom ale nerada mluví.

„Měla by být do zlata, ale já to zbytečně neprosazuju, že je zlatá. Už té zlaté na kolekci máme dost. Je to taková pěkná žluto-zlatá. Taková sluníčková...“ směje se Samková.

Při minulých hrách v Soči si po jejím vítězství členové českého týmu otočili své bundy zlatými podšívkami ven. V letošní kolekci už mají Češi oboustranné bundy, jedna ze stran je znovu zlatá.

Flejšar bude tradičně autorem závodního knírku, který je Samkové poznávacím znamením. „Flaška má nějaké barvy na obličej. Snad to bude dobrý a snad to udrží. Ale bude zase trikolórní,“ slibuje Samková národní kombinaci čerené, modré a bílé.

„Už to nebude lihovou, aby jí to nesmrdělo pod nosem,“ líčí Flejšar.

Eva Samková se svým knírkem mohla v cíli radostně vypláznout jazyk, všechny soupeřky zůstaly daleko za níFoto Barbora Reichová (Sport)

Další vychytávkou do olympijského závodu bude speciálně vybarvená helma. Autorské duo Veronika Zimčíková a Veronika Děrdová na ni namalovaly například své oblíbené vlky, korejské zelí kimčchi nebo koně Pepina oblečeného do péřové bundy.

„Je samozřejmě nádherná. Verča udělala zas úžasnou práci a je to úplně neskutečný. Ta modrá byla krásná, ale tahle je fakt vyšperkovaná,“ těší Samkovou.

Louthanová o olympijskou premiéru přijde

Na olympijské trati mají čeští reprezentanti za sebou dva dny tréninků. V nich si Kateřina Louthanová přetrhala vazy v kotníku a páteční závod tak bude bez ní.

„Večer budeme vidět víc, snad bude co nejdřív v pořádku. Samozřejmě se to neslučuje se startem,“ potvrdil reprezentační trenér Marek Jelínek.

Samkové se zatím problémy vyhýbaly a dobře si zvykla na adrenalinový start, který pro závodníky znamená třímetrový volný pád a další čtyři metry jízdy v rampě.

„Jsem určitě spokojený s tím, jak zvládá start, ještě ne úplně spokojený s tím, jak zvládá trať. Ale je tam mnoho důvodů, proč to ještě není úplně tak, jak si představuju. Jak povětrnostní vliv, dneska klouzavější sníh, horší viditelnost,“ hodnotil Jelínek.

„Objektivně bych spokojen být měl, ale já nejsem skoro nikdy, tím jsem známý. Z mého pohledu dobře. Vím, že Evce můžeme pomoct, že se ještě může zlepšit a jezdit ještě trochu líp,“ vyzval kouč svou svěřenkyni...

5. den na ZOH: yetti, závod robotů i švýcarská hvězda eskalátorů a internetu
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud