17. prosince 2016 • 17:31

Krčmář skončil desátý a přiznal: V posledním kole mě nepodržely lyže

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonista Michal Krčmář zajel v Novém Městě na Moravě výtečnou stíhačku a počtvrté v sezoně se vedral do elitní desítky Světového poháru. Na Vysočině si polepšil z 28. místa po sprintu na desáté místo.



Pětadvacetiletý Krčmář udělal jen jednu chybu na střelnici a za pomoci bouřlivého obecenstva se hnal dopředu. "Jsem naprosto spokojený. Po sprintu jsem se uvolnil, přišel a dokázal jsem si atmosféru užít, ale i ji pozitivně využít," řekl.

Atmosféru na stadionu, kolem střelnice i u trati všichni označují za jedinečnou. Fanoušci české reprezentanty ženou vpřed. "Je to neuvěřitelné, na to nejsou ani slova, kterými bych to popsal," řekl Krčmář a dodal: "V posledním kole v tom kopci, kdy jsem šel přes tři čtyři lidi, to bylo díky těm lidem. My tu necháváme maximum a je to úžasný."

Chvilku bojoval dokonce o osmé místo. Na to se vyškrábal v jednom ze stoupání, ale následně se ve sjezdu propadl zpět. "Trošku mě asi nepodržely lyže v tom posledním kole nebo nevím, co se tam stalo. To je taková kaňka, která mě trochu mrzí, že jsem se o osmičku nepopral, ale jinak naprostá spokojenost," řekl Krčmář.

Do desítky se v této sezoně dostal ve všech dějištích Světového poháru. Dokázal to v Östersundu, dvakrát v Pokljuce a teď i v Novém Městě na Moravě.

Znovu se z výhry radoval Martin Fourcade. Francouz si připsal v sedmém individuálním závodu sezony šestý triumf. "Můžeme mu gratulovat, on se směje, my se honíme o ty další pozice. Není to se záští. Já naopak smekám před tím, co on v dnešní době dokazuje. Ole (Björndalen) taky dominoval x let zpět, ale troufám si tvrdit, že to pole je teď přece jen o něco vyrovnanější. Fourcade je fakt borec," řekl Krčmář.

SP V BIATLONU NOVÉ MĚSTO 2016 - AKTUALITY ZDE>>>

O biatlonisty se starají i servismani. Pečují o lyže i ostatní vybavení
Video se připravuje ...

Gabriela Koukalová ze sebe vydala všechno
Gabriela Koukalová ze sebe vydala všechno

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud