28. prosince 2017 • 20:10

Český úspěch! Na stadionu Schalke byli Puskarčíková a Moravec druzí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez tlaku to jde! Duo českých biatlonistů Eva Puskarčíková a Ondřej Moravec na populární exhibici na fotbalovém stadionu bundesligového Schalke 04 dojelo na skvělé druhé příčce. Jako první přijeli do cíle závodu smíšených dvojic Rusové Jekatěrina Jurlovová a Alexej Volkov. Na ně Češi ztratili 24 vteřin.



Před zhruba 44.000 diváky vyrovnali Puskarčíková a Moravec nejlepší český výsledek v tomto závodě, jehož před dvěma lety dosáhl Moravec s Gabrielou Koukalovou.

Česká dvojice nestačila v 16. ročníku exhibice jen na ruskou dvojici Jekatěrina Jurlovová, Alexej Volkov. Ti vyhráli už "první poločas", tedy závod s hromadným startem, a vedení udrželi i v následné stíhačce.

Také Moravec s Puskarčíkovou si ve stíhacím závodě udrželi druhou pozici, jež jim patřila po úvodní části. Na suverénní Rusy ztratilo české duo 24 sekund. Třetí doběhli Rakušané Julian Eberhard a Lisa Hauserová.

Exhibiční závod s dotací 156 000 eur byl ochuzen o účast německé hvězdy Laury Dahlmeierové, jež na poslední chvíli start odřekla kvůli onemocnění.

Další program SP biatlonistů v olympijské sezoně najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud