26. prosince 2021 • 15:12

Japonský fenomén ustál unikátní skok. Příští cíl je třetí olympijské zlato

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný olympijský vítěz v krasobruslení Juzuru Hanju s velkou převahou vyhrál mistrovství Japonska. Po osmiměsíční soutěžní pauze získal v součtu krátkého programu a volné jízdy 322,36 bodu, zatímco druhý Šoma Uno i třetí Juma Kagijama zůstali pod třísetbodovou hranicí.



Sedmadvacetiletý olympijský šampion ze Soči a Pchjongčchangu Hanju naposledy závodil v dubnu v týmové soutěži World Team Trophy. Kvůli problémům s pravým kotníkem, v němž měl poraněné vazy, nestartoval na podzim v seriálu Grand Prix.

Za šestým japonským titulem v Saitamě rázně vykročil už v krátkém programu, po němž vedl před stříbrným olympijským medailistou Unem bezmála o deset bodů. Do volné jízdy zařadil i dosud nikým neskočený čtverný axel, po němž dopadl na obě nohy, ale unikátní skok ustál. „Je (axel) opravdu těžký. Ale beru ho jako součást celého programu, s kterým jsem spokojený,“ řekl Hanju.

Prvenství mu zajistilo nominaci do Pekingu, kde se může v únoru stát třetím krasobruslařem, který na hrách získá tři zlaté medaile za sebou. To dosud dokázali jen Švéd Gillis Grafström a slavná Norka Sonja Henie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud