9. února 2021 • 14:33

Ledecká a spol. si na první start na MS musejí počkat. Super-G zhatila mlha

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnešní superobří slalom žen, kterým mělo s denním zpožděním začít mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo, byl kvůli mlze zrušen. Na startu měla být i olympijská vítězka Ester Ledecká. Pořadatelé super-G přeložili na čtvrteční dopoledne, ve středu bude v Itálii kvůli špatné předpovědi počasí volný den.



Šampionát měl původně začít už v pondělí, ale kvůli přívalu nového sněhu byla kombinace žen přesunuta na příští týden. Změn kvůli nepřízni počasí doznal i dnešní program, ve kterém původně byly dva superobří slalomy, ale protože by pořadatelé nestihli připravit sjezdovky, byl závod mužů přesunut na čtvrtek.

Ani závod žen se nakonec nekonal, protože chvíli před plánovaným začátkem ve 13 hodin horní část trati zahalila mlha. Mezinárodní lyžařská federace nejprve rozhodla o zkrácení trati a startu z nižší pozice, když se ale ani po zhruba hodinu a půl dlouhé přestávce viditelnost nezlepšila, byl závod zrušen.

Podle nového rozpisu pojedou ženy super-G ve čtvrtek od 10:45, muži přijdou se stejnou disciplínou na řadu ve 13:00. Pátek bude vyhrazen tréninkům sjezdů, ženy pak pojedou o medaile v sobotu a muži v neděli. V pondělí budou následovat kombinační závody obou kategorií.

Úterní super-G žen na MS bylo kvůli neústupné mlze zrušeno
Úterní super-G žen na MS bylo kvůli neústupné mlze zrušeno

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud