8. prosince 2019 • 07:55

Ledecká z cíle radila soupeřce: Holky mi to přály, asi jsem jim sympatická

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ester Ledecká zažívá v Kanadě skvělý víkend. Po páteční první výhře ve sjezdu tentokrát skončila v Lake Louise čtvrtá, jen dvě setiny za stupni vítězů. Kamery ji v cíli zachytily, jak radí Slovince Ilce Stuhecové. „Je to dobrá kamarádka, byla to pro mě samozřejmost,“ řekla po závodě česká sněžná královna. I proto je stále respektovanější mezi lyžařskou elitou.



Na stupně vítězů to tentokrát v Lake Louise těsně nevyšlo, i tak Ester Ledecká díky čtvrtému místu udržela vedení v disciplíně. „Mám z toho strašnou radost. Myslím, že jsme to vykopli dobře. A chci hlavně poděkovat svému týmu, protože odvedli fantastickou práci a já si oba závody opravdu užila,“ řekla v cíli v rozhovoru pro svou agenturu.

Oba závody prožívala jinak. Zatímco v pátek triumfovala se svým osudovým číslem 26, zatímco největší favoritky už měly jízdu dávno za sebou, tentokrát se z kopce spustila hned jako druhá a soupeřky sledovala z cílového prostoru.

„Musela jsem čekat v cíli a tam mám daleko větší nervy než před startem, protože tam nemohu už nic ovlivnit. Zajela jsem tu nejlepší jízdu, jaké jsem byla v tu chvíli schopná a čekala jsem, jak to dopadne. A dopadlo to fantasticky,“ usmívala se.

„Strategie byla v podstatě stejná, lišilo se to jen v tom, že jsme jeli až z vrcholu a trať tak byla delší než včera. Obě jízdy byly fajn, ale dnes paradoxně byla horší viditelnost, přestože včera byla mlha,“ okomentovala o půl kilometru delší závod.

Ester Ledecká i ve druhém závodě ve sjezdu v kanadském Lake Louise zaútočila na přední příčky
Ester Ledecká i ve druhém závodě ve sjezdu v kanadském Lake Louise zaútočila na přední příčky

Času bylo dost, ty nejlepší sjížděly kanadskou sjezdovku déle než hodinu. Slovinka Ilka Stuhecová dokonce měla přímo od Ledecké rady, jak sjezdovka vypadá. Přitom mohla Češku v tu chvíli připravit o stupně vítězů.

„S Ilkou spolu hodně trénujeme a pomáháme si, protože jsme malé týmy. Je to moje dobrá kamarádka. Vždy jí úspěch přeju. A když poprosila o report z trati, tak jsem měla radost, že jsem jí mohla poskytnout svůj názor. Já jí hrozně fandím. Byla to pro mě samozřejmost,“ vysvětluje Ledecká mezinárodní spolupráci.

Ze stupňů ji nakonec sundala Italka Francesca Marsagliaová, která v cíli křepčila radostí – na pódium se dostala poprvé po 11 letech. „Zajela fantastickou jízdu a zasloužila si to,“ okomentovala to Ledecká, která je podle svých slov mezi soupeřkami čím dál oblíbenější: „Všechny holky mi to docela přály. Asi jsem jim sympatická i tím, že zároveň jezdím na snowboardu. Všechny mi gratulovaly a měla jsem z toho dobrý pocit. Jsou hrozně fajn.“

Další úspěch oslavila čokoládou, na velký oddych ale není čas. V Lake Louise program nekončí – Ledeckou čeká ještě super-G, oblíbená disciplína, ze které má senzační olympijské zlato. I tentokrát pojede mezi největšími favoritkami. Závod začíná v 19 hodin a Ledecká má startovní číslo 4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud