22. prosince 2022 • 16:20

Krýzl si při pádu přetrhl vaz a musí na operaci: Všechno je v momentu pryč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zranění Kryštofa Krýzla z pádu v prvním kole nedělního obřího slalomu Světového poháru v Alta Badii je vážnější, než se podle prvních vyšetření na místě zdálo. Český lyžař dnes na svém facebookovém profilu uvedl, že si v levém koleně přetrhl přední zkřížený vaz. Nyní čeká na operaci. Při tomto typu zranění obvykle následuje několikaměsíční rehabilitace, pro Krýzla tím pádem prakticky skončila sezona.



Pro šestatřicetiletého českého reprezentanta je úraz velkou ránou. „V jednu chvíli si užíváte lyžování jako nikdy dřív a víte, že můžete ukázat, že jste pořád rychlý (především v obřím slalomu - na tom jsme letos opravdu tvrdě makali), ale pak uslyšíte křupnutí (ACL - přední zkřížený vaz) a všechno je v ten moment pryč,“ napsal ve svém příspěvku na sociální síti. „Teď čekám na operaci. A už mi ty branky chybějí!“ dodal.

Krýzl v neděli upadl po pár brankách prvního kola, zůstal ležet na sjezdovce a nedokázal se postavit. Závod byl na několik minut přerušen, než se Krýzl za pomoci záchranářů vsedě posunul mimo trať. Byl to jeho teprve druhý start v aktuálním ročníku SP. Po olympijské sezoně v létě zvažoval konec kariéry, ale nakonec se i díky tehdy dobrému zdraví rozhodl pokračovat. Nyní ho čeká dlouhá lyžařská pauza.

Krýzl má za sebou tři účasti na olympijských hrách, pod pěti kruhy debutoval už v Turíně 2006. V dlouhé kariéře se několikrát vážně zranil. Kvůli úrazu kolena na poslední chvíli přišel například o účast na ZOH v roce 2018.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud