Martin Hašek
21. ledna 2024 • 13:05

Obavy o šampiona. Řádil v hotelu, skončil v poutech. Prý si nevzal léky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejúspěšnějších lyžařů historie prožívá těžké časy. Trojnásobný olympijský vítěz Matthias Mayer způsobil ve čtvrtek v hotelovém komplexu v Kitzbühelu na recepci za účasti dolnorakouské hejtmanky pozdvižení, když se hádal s obsluhou a dokonce vyskočil na stůl. Přivolená policie ho pak odvedla v poutech. Za Mayerovým chováním však stojí psychické potíže.



Matthias Mayer nejdřív v hotelu Kitzhof v Kitzbühelu zvládnul tiskovku s rakouskými novináři, pak ale na recepci pořádané spolkovou zemí Dolní Rakousko způsobil poprask.

Slavný lyžař vyskočil na stůl, pokřikoval na obsluhu, nadával a pozpěvoval. Když byly snahy ho sundat neúspěšné, dorazila police, která ho zpacifikovala. Jak se ukázalo, za jeho řáděním stál jeho neuspokojivý zdravotní stav.

„Se zármutkem jsme se dozvěděli, že Matthias Mayer dosud nepřekonal zdravotní problémy, se kterými se již delší dobu potýká. Jako rodina Ski Austria jsme ho společně se všemi sportovci, kolegy a partnery vždy podporovali,“ uvedl rakouský lyžařský svaz ÖSV v prohlášení.

„Přejeme Matthiasovi vše nejlepší a doufáme, že se bude moci co nejdříve vrátit ke své vášni, lyžování. Po konzultaci s jeho rodinou prosíme o respekt a pochopení, že nemůžeme poskytovat žádné další informace.“

Mayer je historicky nejúspěšnějším rakouským alpským lyžařem na olympijských hrách. V roce 2014 v Soči vyhrál sjezd, v roce 2018 v Pchjongčchangu zvítězil v super-G a v roce 2022 v Pekingu svůj titul v super-G obhájil a navíc získal bronz ve sjezdu.

V prosinci 2022 ale šokoval sportovní svět, když znenadání ukončil svou kariéru jen několik hodin před plánovaným závodem v Bormiu, kde byl na startovní listině.

Mayer začal pracovat jako konzultant rakouského sjezdařského týmu, ale bojuje s psychickými problémy.

„Je mi ho nesmírně líto. Ráda bych mu pomohla,“ uvedla Johanna Miklová-Leitnerová, dolnorakouská hejtmanka, která byla jeho výlevu v hotelu Kitzhof svědkem. „Jak už informovalo několik médií, několik dní nebral léky. Určitě doufám, že každému, kdo potřebuje pomoc, se jí dostane.“

Smutné zprávy o osudu bývalého parťáka zasáhly rakouský sjezdařský tým v nepříjemné situaci. Rakušané od začátku sezony čekají na umístění na stupních vítězů v nejrychlejší disciplíně. A neradostnou bilanci nezměnili ani na slavném Hahnenkammu, kde byl ze dvou závodech nejlepší Stefan Babinsky, jenž skončil v sobotu čtvrtý.

„Celý tým, zejména ti, kteří s ním byli vždy na trati, byli samozřejmě velmi smutní, včetně mě. Je mi ho neuvěřitelně líto. Opravdu mě to trhá na kusy, že na něj někteří lidé už nemají tak dobrý názor. Přeju mu jen to nejlepší,“ uvedl Vincent Kriechmayr.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud