Martin Hašek
28. ledna 2024 • 10:20

Ledecká zrušila další závod: Jsem slabá jako kuře. Teď míří do Mnichova

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ester Ledecká chybí na startu dnešního super-G v Cortině d´Ampezzo. Ze závodu odstoupila kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím. „Viróza se mě pořád drží a jsem slabá jako kuře. Na to, abych se řítila z kopce stodvacetikilometrovou rychlostí, to fakt není,“ uvedla Ledecká. V Cortině tak za celý víkend závodila jen v sobotním jezdu, který však nedokončila.



Ledecká navzdory vleklé nemoci bojovala o to, aby se ve svém oblíbeném středisku představila. Po středečním tréninku ale odjela na plicní vyšetření do Innsbrucku. Místo pátečního sjezdu pak odpočívala. V sobotu se na start druhého sjezdu postavila, brzy ale udělala na trati chybu a po dvaceti sekundách jízdu ukončila, naštěstí bez pádu. V neděli sice vyrazila na rozcvičku, ale brzy padlo rozhodnutí.

„Ráno jsem se rozcvičila a zkusila se rozjezdit na kopci, ale chybí mi síla. I přes snahu lékařů

pořád ještě nejsem schopná jít do práce,“ řekla Ledecká. „Jsem moc smutná. Viróza se mě pořád drží a jsem slabá jako kuře. Takže jsme se s Franzem (trenérem Gamperem) dohodli, že se vrátím do postele a budu závodit, až mi bude aspoň o trochu líp.“

Ledecká se v prosinci vrátila k lyžařským závodům poté, co na nich v minulé sezoně nezávodila kvůli dvěma operacím klíční kosti. První závody na Matterhornu se však kvůli počasí nekonaly a před následným víkendem ve Svatém Mořici Ledecká onemocněla.

Od té doby se problémů nezbavila. Ve Val d´Isere závodila pod antibiotiky. Pak vynechala snowboardový závod v Davosu. Po Silvestru se ale k závodění vrátila.

Před dvěma týdny zvládla lyžařský víkend v Zauchensee a v super-G si udělala radost nejpovedenější jízdou sezony a jedenáctým místem. Potom šetřila síly a vynechala snowboardový závod v Bad Gasteinu. Do bulharského Pamporova ale odjela a na prkně tam vyhrála dva paralelní slalomy. Před Cortinou se jí ale znovu přitížilo.

Přesto se stále nevzdává. Z Cortiny míří do Mnichova, aby byla blízko místa dalšího lyžařského závodního víkendu, který má v plánu v Garmisch-Partenkirchenu. Tam ženy za týden jedou sjezd a super-G.

„Věřím, že mě snad už někdo dá konečně do kupy, protože se to vleče s přestávkami přes dva měsíce, a že si zazávodím v Garmischi,“ uvedla Ledecká.

 

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud