23. prosince 2015 • 09:45

Šampion unikl tragédii! Za Hirscherem se na trati zřítil dron

Autor: iSport.cz, ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byl hororový moment, který mohl skončit velmi vážným zraněním. Za rakouského lyžaře Marcela Hirschera ve druhém kole slalomu v Madonně di Campiglio spadl přímo na trati dron s kamerou. Čtyřnásobný mistr světa vyvázl z incidentu nezraněný, udržel druhou pozici, ale po dojezdu do cíle se hodně zlobil.



Karambol se na jeho výkonu nijak nepodepsal, navzdory tomu, že se těžký dron rozbil za jeho zády úplně napadrť. Kdyby byl Hirscher o metr výš, mělo by to mnohem vážnější následky. "Trochu jsem to vnímal. Je to naprostá drzost. Člověk nesmít myslet na to, co se mohlo stát," řekl rozzlobeně celkový vítěz Světového poháru z minulých čtyř sezon.

Podle závodního ředitele FIS Markuse Waldnera souhlasili pořadatelé s tím, že dron se bude pohybovat v koridoru u trati. "Ale létal pořád dál. Určitě to bude mít následky. Těsně jsme unikli katastrofě," řekl Waldner.

Společnost Infront, která má vysílací práva na Světový pohár, už se Hirscherovi a FIS za incident omluvila. "Bude provedena technická analýza a co nejdříve poskytneme další informace," uvedla společnost v prohlášení.

Zatímco v Rakousku, Německu či Švýcarsku drony při závodech nad lidmi létat nesmějí, v Itálii to bylo až doteď povoleno.

FIS už na celou událost zareagovala zákazem používání dronů ve všech závodech Světového poháru.

VIDEO | Podívejte se, jak Hirscher těsně unikl padajícímu dronu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud