16. prosince 2017 • 12:02

O kus blíž rekordu. Vonnová oslavila ve Val d'Isere 78. výhru ve Světovém poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američanka Lindsey Vonnová ovládla superobří slalom Světového poháru, který se jel ve Val d'Isere jako náhrada za zrušený závod ve Svatém Mořici, a připsala si 78. vítězství v seriálu. Od absolutního rekordu legendárního Švéda Ingemara Stenmarka ji v historických tabulkách dělí osm výher.



Nejúspěšnější žena v historii SP, kterou v poslední době pronásledovaly zdravotní problémy, porazila druhou Italku Sofii Goggiaovou o 31 setin. Třetí místo v závodu, který musel být kvůli zhoršující se viditelnosti několikrát přerušen, vybojovala Norka Ragnhild Mowinckelová.

"Nebylo to jednoduché, vlny nebyly pořádně vidět. Ale věděla jsem, kde musím točit, abych nabrala rychlost," řekla v cíli Vonnová , jež vystoupila na stupně vítězů poprvé v olympijské zimě. "Byla to moje nejlepší jízda v sezoně," dodala Američanka, kterou minulý týden trápila bolavá záda.

Dvojnásobná mistryně světa a olympijská vítězka ve sjezdu z Vancouveru čekala na další výhru v SP téměř rok. Naposledy se radovala letos v lednu ve sjezdu v Ga-Pa.

Vedoucí žena průběžného hodnocení disciplíny Tina Weiratherová z Lichtenštejnska závod ve Francii po chybě nedokončila, první místo v pořadí před Švýcarkou Jasmine Fluryovou ale udržela.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud