28. ledna 2018 • 18:18

Koudelka a Kožíšek v SP v Zakopaném podruhé v sezoně bodovali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skokané na lyžích Roman Koudelka a Čestmír Kožíšek obsadili na Světovém poháru v Zakopaném 20. a 21. místo. Poprvé v sezoně tak v závodě SP bodovali dva Češi. Překvapivým vítězem se v Polsku v náročných větrných podmínkách stal Slovinec Anže Semenič.



Na větrnou loterii doplatil v 1. kole domácí favorit Kamil Stoch, který s pokusem 108,5 metru obsadil až 38. příčku a přišel o vedení v průběžném pořadí SP. Do čela hodnocení se před vítěze Turné čtyř můstků vrátil Němec Richard Freitag, jenž dnes skončil desátý.

Semenič, jenž dosud v SP nebyl ani na stupních vítězů, se k prvnímu vítězství v kariéře posunul z pátého místa. V součtu dvou kol (134,5 a 137,5 metru) porazil ziskem 245,6 bodu druhého Andrease Wellingera z Německa o 3,6 bodu. Těsně třetí skončil další Slovinec Peter Prevc.

Koudelka, jenž dosud v sezoně získal jediný bod, figuroval po prvním kole (120 m) na 19. místě, druhým pokusem sice metr přidal, o jednu příčku si ale pohoršil. Kožíšek, jehož maximem letos bylo 13. místo v letech v Bad Mitterndorfu, ve finále útočil z 27. místa (122 m) a díky pokusu 126,5 metru se posunul na 21. příčku, o niž se podělil s Němcem Karlem Geigerem. Oba Češi bodovali shodně podruhé v sezoně.

Další dva skokané z českého kvarteta Viktor Polášek a Vojtěch Štursa v úvodním kole v náročných podmínkách neuspěli. Poláška, který skočil 123 metrů, dělily na 31. pozici od finálové třicítky tři desetiny bodu, Štursa (98,5 m) skončil na 49. místě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud