28. února 2019 • 22:15

Chycen při činu! Lyžaře obviněného z dopingu přistihli při transfuzi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa 2013 a čtyřnásobný olympionik Alexej Poltoranin z Kazachstánu se spolu s rakouskými běžci na lyžích Maxem Haukem a Dominikem Baldaufem přiznali k dopingu. S odvoláním na prokuraturu v Innsbrucku o tom informovala agentura DPA. Na internetu koluje i nahrávka, jak policie přistihla Haukeho doslova přímo při činu.



Trojice lyžařů byla mezi sedmi lidmi, které policie ve středu zadržela v rámci rozsáhlé razie v dějišti mistrovství světa v Seefeldu. Všichni se při výsleších přiznali ke krevnímu dopingu, poskytli vyšetřovatelům řadu dalších informací a následně byli propuštěni.

Lyžaře Maxe Haukeho nachytala policie přímo při zakázané krevní transfuzi
Lyžaře Maxe Haukeho nachytala policie přímo při zakázané krevní transfuzi

Ve vazbě nadále zůstávají estonští reprezentanti Karel Tammjärv a Andreas Veerpalu, syn dvojnásobného olympijského vítěze Andruse Veerpalu. V souvislosti s aférou byli zadrženi také dva muži v Erfurtu, kde podle vyšetřovatelů skupina pomáhající sportovcům za peníze s dopingem sídlila.

Lyžařům hrozí za podvod ve sportu až tři roky vězení. Doping je v Rakousku trestný pouze v případě, pokud k němu člověk napomáhá jinému. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud