1. února 2019 • 23:34

Samková se bála, pak pomohla zlatá ozdoba: Na něco si musí člověk počkat

Autor: dvo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je trojnásobnou juniorskou mistryní světa, vítězkou univerziády, celkovou královnou Světového poháru a vítězkou ze ZOH v Soči 2014. Vloni v Pchjongčchangu zase přidala bronz. Ale být na bedně na mistrovství světa? To Evě Samkové několik let utíkalo. Až do teď. V americkém Solitude se česká snowboardcrossařka dočkala. A rovnou z toho byla zlatá jízda. „Na něco si člověk musí holt počkat. O to je to pak lepší. A bylo to fakt skvělé," jásala rodačka z Vrchlabí.



Zatímco semifinále i finále zajela česká závodnice ve velkém stylu, v trénincích ne a ne se naladit na tu správnou notu. „Cítila jsem se v jízdách dost unavená a byla jsem z toho taková nesvá. Bála jsem se,“ přiznala Samková .

Jakmile ale došlo na lámání chleba, probudila v sobě dravou šelmu, která nedala svým soupeřkám šanci. „V závodních jízdách jsem se najednou cítila úplně super. Navíc bylo nádherně, člověku bylo teplo,“ pochvalovala si.

V cestě za první medailí na světovém šampionátu ji pomohla i zlatá „ozdoba“ úst. Tradičně si totiž namalovala pro štěstí pověstný knírek. A rituál splnil svůj účel. Ve finále se dostala bleskově na první příčku a záda soupeřkám ukazovala až do finiše, kde vítězným gestem projevila obrovskou radost z triumfu.

„Ve finále jsem si věřila, že to vyjde. Snažila jsem se jet od začátku první a nedat jim šanci,“ popsala Samková své úmysly.

„Na medaili jsem fakt dlouho čekala, nebo ne čekala, ale teď mi to až dochází, že to bylo docela dlouhé. Ale na něco si člověk musí počkat. O to je to pak lepší. A bylo to fakt skvělé," dodala radostně 25letá šampionka.

Eva Samková slaví svůj triumf na stupních vítězů
Eva Samková slaví svůj triumf na stupních vítězů

Jací jsou Eva Samková a Roman Koudelka řidiči? Čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud