Martin Hašek
9. ledna 2014 • 20:04

Olympijská naděje Eva Samková se vrací: Pojede na X Games

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Samé dobré zprávy přinesl start do nového roku snowboardkrosařce Evě Samkové. Trojnásobná juniorská mistryně světa se po skvělém začátku sezony před Vánoci zranila v Kanadě. Už dnes ale vstoupí do dalšího závodu Světového poháru a poprvé v kariéře se chystá také na věhlasné X Games do Aspenu.



Po parádní premiéře přišly starosti, ale teď už je zase všechno na dobré cestě. Eva Samková dostala k Vánocům od sponzora nové auto a hlavně už je fit poté, co si koncem prosince v kanadském Lake Louise při pádu v tréninku natáhla vazy v koleni.

„Všechno v pohodě. Přes celé Vánoce až do Nového roku jsem byla doma. Léčila jsem se proudy a chodila jen do posilovny na vršek. Koleno jsem nezatěžovala. Dala jsem tomu klid a regenerovala jsem. A všechno už je stoprocentně v pořádku,“ ujišťuje Samková.

Snowboardkrosařka v prosinci vyhrála Světový pohár v Montafonu a potom triumfovala i na univerziádě v Trentinu. Po zranění ji v lednu čekají důležité předolympijské zkoušky. Už dnes jde do kvalifikace závodu Světového poháru v andorrském středisku Vallnord-Arcalis, finále je na programu v sobotu.

„Nic od toho nečekám. Pojedu a uvidíme, jak to dopadne. Budu se snažit jezdit co nejlíp, ale nedávám si žádné cíle,“ líčí Samková.

X Games? Těším se!

Další týden měla startovat ve švýcarském Veysonnaz, pořadatelé ale závody kvůli nedostatku sněhu přesunuli na březen. Samková bude mít aspoň klid na přesun do Aspenu v Coloradu na X Games.

 „Těším se. Ještě nikdy jsem tam nebyla. Párkrát jsem dostala pozvání, ale nakonec jsme tam nikdy nevyrazili. Doufám, že trať bude stejná jako vždycky,“ říká Samková.

X Games je mamutí týdenní festival extrémních sportů, který za podpory mohutného sponzorského zázemí každoročně pořádá americká televizní stanice ESPN. Závodů se účastní absolutní světová špička a na atraktivnosti jim přidává propojení s hudbou i náročné tratě.

„Jsou jiné tím, že tam bývají větší skoky. Ale to může být i ve svěťáku. Celá trať je dobře upravená, což je na velké skoky jednodušší, všechno to hezky vychází,“ líčí Samková.

Na přelomu ledna a února má reprezentantka v plánu trénovat v domácích podmínkách na Benecku. Závod v Soči ji čeká až druhý víkend olympiády, Samková však bude na místě už od začátku.

„Na slavnostním zahájení jsme nejdřív neměli být, ale já jsem poprosila, jestli bychom mohli,“ vysvětluje.

Program Evy Samkové
10.–11. ledna    SP ve Vallnord-Arcalis
25. ledna    X Games v Aspenu
16. února    olympijský závod v Soči


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud