6. září 2018 • 16:20

Zástupci Ledecké jednali se svazem o smlouvě, dohoda zatím není

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svaz lyžařů ČR a Sport Invest dnes jednaly o reprezentační smlouvě dvojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké. Zástupci obou stran zatím ke kompromisu nedospěli, více podrobností nesdělili. Jednání budou dál pokračovat.



Po mediální přestřelce kolem podstaty problematických bodů smlouvy a toho, zda svaz vyhrožoval, nebo nevyhrožoval, že Ledeckou nebude přihlašovat na závody, dnes obě strany zasedly k jednomu stolu.

Průběh jednání ale ani jedna z nich blíže nekomentovala. "Svaz lyžařů ČR rozhodl, že nebude do ukončení jednání podávat žádné informace médiím. Pevně doufáme v to, že dospějeme k oboustranné dohodě, nicméně jednání stále pokračují," napsal svaz.

Reprodukce dopisu SLČR agentuře Ester Ledecké s podpisem předsedy Sobotky
Reprodukce dopisu SLČR agentuře Ester Ledecké s podpisem předsedy Sobotky

A manažerská agentura zastupující Ledeckou předložila obdobné vyjádření. "Se zástupci Svazu lyžařů České republiky jsme se dnes sešli, o celé věci budeme dál jednat. Více informací však v tuto chvíli nebudeme poskytovat," napsala médiím.

Od pondělka do středy padala z obou stran silná slova. Otec Ledecké Janek dokonce nevyloučil, že v případě nepodepsání smlouvy, kterou svaz považuje za nezbytnou pro účast na závodech Světového poháru, může jeho dcera začít závodit za jinou reprezentaci.

Janek Ledecký ke kauze svojí dcery: Bez svazu by se lyžařům závodilo senzačně
Video se připravuje ...

To by ale nebylo tak jednoduché. Pokud by neměla souhlas svazu, nesměla by podle regulí mezinárodní federace FIS závodit s jinou licencí rok od konce poslední sezony. Šéf Sport Investu David Trávníček ve středu v reakci na Ledeckého slova zdůraznil, že je přesvědčen, že úspěšná snowboardistka a lyžařka bude nadále reprezentovat Českou republiku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud