5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 31. 3. 2022
12:50
31. 3. 2022
Rusko

Prezident běžecké série RunCzech Carlo Capalbo pro iSport Premium popsal, jak museli kvůli ruské invazi na Ukrajinu narychlo měnit marketingovou kampaň, jež byla věnována Emilu Zátopkovi. „Všechno bylo připraveno, batůžek, medaile, všechno… Ale pak jsme viděli ´Z´ na ruských tancích… Uf… Teď je to nová svastika. Museli jsme všechno změnit. Stálo nás to hodně peněz, protože jsme museli všechno předělat, všechno se zpozdilo,“ popisuje. Celý rozhovor čtěte zde >>>

Carlo Capalbo, zakladatel RunCzech a pražského mezinárodního maratonu povídal o zvedání Čechů z gauče i změně kampaně s Emilem Zátopkem...
Zprávy ze dne 30. 3. 2022
20:09
30. 3. 2022
Ukrajina

Jako jeden z mála získal možnost vycestovat z válkou zmítané země, ale rozhodnout se k tomuto kroku prý bylo velice těžké. Ukrajinský boxer Oleksander Usyk totiž dostal od státu povolení odcestovat se svou rodinou do zahraničí, aby se mohl připravovat na odvetný zápas s britským bijcem Anthonym Joshuou, jehož loni porazil na body. „Pak za mnou přijeli moji přátelé a starší kolegové, kteří mi řekli, že mojí frontou je sport,“ zavzpomínal bojovník na tiskové konferenci v Hradci Králové, kam dorazil podpořit ukrajinský fotbalový tým v přátelském utkání s domácími. Rozhovor čtěte ZDE>>>

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 30. 3. 2022
19:59
30. 3. 2022
Fotbal

Ligová fotbalová asociace (LFA) nabídne ukrajinským rodinám, které odcestovaly do Česka kvůli ruské vojenské invazi, vstupenky na utkání nejvyšší domácí soutěže. Informovala o tom na svém webu. Nabídka volných lístků je součástí projektu Liga pro Ukrajinu, která chce v Česku podpořit sportovní aktivity ukrajinských dětí. „Víme, že podobnou nabídku již zveřejnilo několik českých klubů. LFA má k dispozici díky smluvnímu vztahu s jednotlivými kluby určitý počet vstupenek, které se nyní dostanou k ukrajinským uprchlíkům,“ uvedl obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný. Ligová fotbalová asociace realizuje projekt ve spolupráci se svými partnery a nadačním fondem Děti Ukrajiny. Ten je zaměřený na vzdělávání a výchovu ukrajinských dětí do 17 let.

Zprávy ze dne 30. 3. 2022
19:56
30. 3. 2022
Fotbal

U ruského miliardáře (a stále ještě majitele fotbalové Chelsea) Romana Abramoviče a dalších nejméně dvou lidí zapojených do jednání mezi Moskvou a Kyjevem o ukončení války na Ukrajině se tento měsíc po schůzce v Kyjevě objevily příznaky možné otravy. Podrobnosti čtěte ZDE>>> 

 

Roman Abramovič měl po mírových jednáních dočasně přijít o zrak
Zprávy ze dne 30. 3. 2022
18:30
30. 3. 2022
Ukrajina

V Hradci Králové se hraje zápas mezi béčkem „Votroků“ a ukrajinským týmem z Žytomyru. Na hřišti se ukázal i olympijský vítěz Oleksandr Usyk, který provedl čestný výkop. Slavný boxer se chystá na odvetu s Anthonym Joshuou. 

Slavný boxer Oleksandr Usyk dorazil do Hradce podpořit kamarády z ftobalového Žytomyru Fotbalisté Žytomyru našli azyl v Hradci Králové Slavný boxer Oleksandr Usyk dorazil do Hradce podpořit kamarády z ftobalového Žytomyru Fotbalisté Žytomyru našli azyl v Hradci Králové Fotbalisté Žytomyru proti béčku Hradce Králové
Zprávy ze dne 30. 3. 2022
16:33
30. 3. 2022
 

Český cyklistický šampion Michael Kukrle se vrací po rozpadu ruské stáje Gazprom RusVelo zpět do Česka. Stejně jako v předchozích sezonách zde bude oblékat dres týmu Elkov Kasper, ve kterém vyhrál právě loňské mistrovství ČR. Po úspěšné sezoně Kukrle podepsal dvouletou smlouvu v týmu druhé nejvyšší kategorie Gazprom RusVelo, kterému však byla kvůli ruské agresi na Ukrajině odebrána licence. Po neúspěšném měsíčním snažení sehnat nového sponzora dal tým v úterý svým závodníkům zelenou, aby si hledali nové angažmá.

Zprávy ze dne 30. 3. 2022
12:27
30. 3. 2022
Rusko

Rusko přizve sportovce ze „spřátelených zemí“ na své univerzitní hry, řekl ministr sportu Oleg Matycin. Národní univerziáda je naplánovaná na začátek července. Ruští sportovci jsou aktuálně vyloučeni z drtivé většiny mezinárodních soutěží kvůli invazi na Ukrajinu, kterou nařídila jejich vláda. „Na začátku července pořádáme celoruskou univerziádu, kam pozveme také univerzity ze zemí, které jsou nám přátelské,“ řekl ministr agentuře TASS. Nejmenoval, jakých zemí se to konkrétně týká, ale nabízí se například Bělorusko. To ruského agresora na Ukrajině podporuje, kvůli čemuž sankce dopadají i na jeho sportovce. Také Bělorusové nesmějí ve většině sportů soutěžit na mezinárodní úrovni.

Zprávy ze dne 29. 3. 2022
11:30
29. 3. 2022
Ukrajina

Elitní plavecká soutěž International Swimming League (ISL) se letos kvůli válce na Ukrajině neuskuteční. Čtvrtou sezonu pořadatelé odložili na rok 2023. Vítězství bude obhajovat tým Energy Standard, kterému k triumfu loni pomohla i česká znakařka Simona Kubová. Skvělými výkony včetně několika českých rekordů se v různých kolech prezentovala také kraulařka Barbora Seemanová.

Zprávy ze dne 29. 3. 2022
10:39
29. 3. 2022
 

Turecká plavkyně narozená na Ukrajině Viktoria Günesová zveřejnila na instagramu fotografii, na níž jsou vidět její obuté nohy, jak stojí na ruské vlajce. Mistryně Evropy z dlouhé polohovky na loňském šampionátu v krátkém bazénu tím rozhořčila ruské závodníky. Mezinárodní plavecká federace (FINA) v

Vzhledem k jejímu původu se jí ruská invaze na Ukrajinu velmi dotýká a zareagovala na ni provokativním příspěvkem na instagramu, který ruští plavci považují za urážlivý. „Kde jsou hranice povoleného chování sportovců? Pokud rozhodnete, že je lidské vyloučit ruské sportovce z mezinárodních soutěžích, tak zakročte i tady. Nacionalismus je nepřípustný v jakékoliv formě,“ uvedli ve shodných příspěvcích Vladislav Griněv a Taťjana Belongoffová.

Zprávy ze dne 29. 3. 2022
10:20
29. 3. 2022
Rusko

Mezinárodní biatlonová unie (IBU) kvůli invazi na Ukrajinu vyloučila Rusko a Bělorusko. Informovala o tom na svém webu s tím, že o členství obou svazů bude znovu jednat nejpozději v září. Unie už začátkem března vyloučila ruské a běloruské reprezentanty ze závodů a nyní sáhla i k suspendaci národních svazů. „Obě federace porušily humanitární závazky vyplývající z členství v IBU a poškodily pověst biatlonu,“ uvedla.

Zprávy ze dne 27. 3. 2022
12:37
27. 3. 2022
Fotbal

Ukrajinský fotbalový klub Polissja Žytomyr, který našel v době války azyl v Česku, se ve středu utká s Hradcem Králové. A bude mít velkou posilu. V jeho dresu nastoupí i boxerský olympijský vítěz z Londýna 2012 a přemožitel Anthonyho Joshuy Oleksandr Usyk! 

Usyk se původně chtěl zapojit do armády, ale dostal svolení chystat se na odvetu s Britem. A zpestřuje si ji i fotbalem. 

 

Zprávy ze dne 25. 3. 2022
14:51
25. 3. 2022
Rusko

Úřadující mistr republiky Michael Kukrle a Mathias Vacek, jejichž ruská profesionální stáj Gazprom-RusVelo nesmí v současnosti kvůli sankcím závodit, se představí v neděli v úvodním závodě Českého poháru Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš. Oba pojedou v dresu národního týmu.

Zprávy ze dne 24. 3. 2022
17:15
24. 3. 2022
Ukrajina

Na mistrovství světa ve francouzském Montpellier nejsou ruští krasobruslaři, naopak nechyběl zástupce okupované Ukrajiny Ivan Šmuratko. Dvacetiletý krasobruslař nastoupil místo tradičního kostýmu do krátkého programu v ukrajinském tréninkovém tričku, aby zviditelnil národní barvy. Po pádu v kombinaci obsadil 22. příčku a kvalifikoval se do sobotních volných jízd. Více čtěte ZDE>>>

Ukrajinec Ivan Šmuratko nastoupil v tréninkovém tričku Diváci na MS v krasobruslení volají po míru Ukrajinec Ivan Šmuratko nastoupil v tréninkovém tričku
Zprávy ze dne 24. 3. 2022
17:00
24. 3. 2022
Ukrajina

V současné době je čtyřicetiletý Tomáš Hübschman nejstarším ligovým fotbalistou v české lize. Deset let své kariéry předtím strávil na Ukrajině, kterou momentálně skličuje invaze Ruska. „Mám tam mnoho známých, kamarádů. Problém nastal už v roce 2014. Shodou okolností se válčilo v oblasti, kde jsem předtím deset let byl. Mnoho mých známých se proto přestěhovalo do Kyjeva, který je bombardován nyní. Zase je čeká to, co zažili předtím: útěk do bezpečí,“ uvedl Hübschman s tím, že má i mnoho kamarádů, kteří nechtějí utéct, zůstávají v bytech a jsou už odevzdaní. Více se dozvíte v novém díle pořadu KARLOS SHOW.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 24. 3. 2022
13:11
24. 3. 2022
Ukrajina

Pražský půlmaraton, který se po covidové pauze uskuteční příští sobotu, chce mít i mírové poselství. Organizátoři ze seriálu RunCzech plánují například rozdávat před startem symbolické náramky v ukrajinských barvách.

Zprávy ze dne 24. 3. 2022
9:30
24. 3. 2022
Fotbal

Fotbalová Chelsea může opět v omezené míře prodávat lístky na zápasy. O částečném uvolnění sankcí vůči ruskému majiteli klubu Romanu Abramovičovi informovala britská vláda s tím, že zisk z prodeje půjde na pomoc uprchlíků z Ukrajiny. Na domácí zápasy Chelsea sice nadále mohou jen majitelé permanentek, nově si však mohou lístky na Stamford Bridge koupit hostující příznivci. Fanouškům Chelsea bude také umožněn vstup na utkání venku.

Zprávy ze dne 23. 3. 2022
17:31
23. 3. 2022
Fotbal

Naturalizovaný ukrajinský fotbalový reprezentant Júnior Moraes bude v kariéře pokračovat v rodné Brazílii v týmu Corinthians. Čtyřiatřicetiletý útočník působil na Ukrajině deset let, po zahájení ruské agrese ale stejně jako další krajané a spoluhráči z Šachtaru Doněck ze země uprchl. Více o fotbalových přestupech ZDE>>>

Zprávy ze dne 23. 3. 2022
15:53
23. 3. 2022
Rusko

Jsou okamžiky, kdy jdou peníze i kariéra stranou. Vnímá to tak i Michal Martínek, který donedávna nastupoval v ruské organizaci ACA. Po útoku na Ukrajinu už ale do velké východní stáje patřit nechce. „Pokud Rusko řeklo, že jsme na seznamu nepřátelských zemí, tak tam už z principu nemám co dělat,“ má jasno válečník těžké váhy, který byl prvním šampionem Oktagonu. Více čtěte ZDE>>>

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 23. 3. 2022
15:31
23. 3. 2022
Rusko

Dvojnásobný olympijský vítěz v plavání Jevgenij Rylov nebude startovat na mistrovství světa, které se v létě uskuteční v Budapešti. Odhlásil se na protest proti sankcím pro ruské sportovce kvůli invazi na Ukrajinu. „Rozhodl jsem se podpořit ruské paralympioniky a všechny další ruské sportovce, kteří byli vyřazeni z mezinárodních soutěží a odmítám jet na mistrovství světa,“ napsal na instagramu Rylov, který na hrách v Tokiu ovládl znakařskou stovku a dvoustovku a přidal stříbro ve štafetě.

Zprávy ze dne 23. 3. 2022
14:06
23. 3. 2022
Rusko

Ruští krasobruslaři, kteří kvůli invazi na Ukrajinu nesmějí závodit na mistrovství světa, budou mít vlastní soutěž. V elitním startovním poli Channel One Trophy nechybí ani evropská šampionka Kamila Valijevová, která měla v prosinci na národním šampionátu pozitivní dopingový test. Ten vyšel najevo po týmové soutěži na olympijských hrách a stále se řeší.

Zprávy ze dne 23. 3. 2022
10:00
23. 3. 2022
Ukrajina

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk by měl v létě obhajovat tituly v těžké váze v zápase s Anthonym Joshuou. Podle serveru ESPN dostal od vlády svolení k vycestování z vlasti, kde od vypuknutí ruské invaze slouží v aktivních zálohách. Pětatřicetiletý Usyk s Joshuou boxoval už loni v září. Na fotbalovém stadionu Tottenhamu v Londýně domácí hvězdu po dvanácti kolech porazil na body a připravil ho o tituly organizací WBA, WBO, IBF a IBO.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
19:05
22. 3. 2022
Rusko

Vedení basketbalové Evropské ligy definitivně vyřadilo tři ruské týmy z tohoto ročníku soutěže a anulovalo jejich výsledky. Zenit Petrohrad, Unics Kazaň a CSKA Moskva byly od začátku ruské invaze na Ukrajinu 24. února suspendovány a jejich zápasy byly odloženy. Nejprestižnější evropská klubová soutěž se tak dohraje s patnácti místo osmnácti mužstvy. Z vyřazení ruských týmů budou některé kluby profitovat, neboť všechny tři celky figurovaly v průběžné tabulce v postupové osmičce do play off.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud