27. září 2010 • 04:00

Gólman je tváří FIFA. Čech má kšeft za 25 milionů!

Autor: Blesk Jiří Nejedlo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dříve doporučoval, jak si na hypotéku pořídit nový domov. Přes reklamní billboardy také radil, jak se nejlépe obléci. Nyní se reprezentační brankář Petr Čech (28) stává celosvětovou tváří fotbalového simulátoru FIFA 11, což mu vynese pořádný balík peněz. Podle informací Blesku si na propagaci hry vydělá statisíce eur.



Blesk.cz

„Ne-li víc. Částka se může vyšplhat až k milionu eur,“ říká nejmenovaný zdroj. V tom případě si Čech přijde v přepočtu až na 25 milionů korun!


Jeho práce za miliony přitom spočívá jen v tom, že rozdá pár rozhovorů, řekne, jak se mu hra zalíbila, a nechá se vyfotit na obálku. To je všechno. „Hodně mě překvapilo a potěšilo, že si tvůrci vybrali zrovna mě.



Na světě je spoustu kvalitních brankářů a já osobně bych raději ukázal na Španěla Ikera Casillase,“ uvedl Čech v Londýně, kde ve čtvrtek hru oficiálně představil.

Čech má být vedle Kaká a Waynea Rooneyho reklamním tahákem zejména proto, že jako brankář je představitelem novinky FIFA 11, díky níž si hráči mohou nově zahrát i za gólmana.

„Aspoň si uvědomí, jak těžká role brankáře je,“ hlesl Čech. „Když třeba chytáte za lepší tým, tak to hodně připomíná realitu. Přijde jedna šance a musíte ji chytit. Není to lehké.“
Foto 


Čechovi za reklamu dosud nejvíce platila Česká spořitelna, v jejíchž několika reklamách si dokonce i zahrál.

V letech 2007 až 2009 si údajně vydělal 6 až 8 milionů korun ročně, což za celou dobu spolupráce činilo přes 20 milionů korun!

Mezi další Čechovy partnery patří také Adidas, se kterým český reprezentant podepsal dlouhodobý kontrakt a zavázal se tak nosit veškeré sportovní obléčení a obuv této značky. Nikdy předtím si ale za reklamu nevydělal tolik jako letos za fotbalovou hru…

Petr Čech nepůsobí v některých momentech příliš jiště.
Petr Čech nepůsobí v některých momentech příliš jiště.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud