9. ledna 2023 • 16:50

Návrat krále do Austrálie? Djokovič vyhnal bratra z lóže, pak mu děkoval

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po loňském fiasku s neudělením vstupních víz a deportaci ze země z důvodu chybějícího očkování je Novak Djokovič zpět v Austrálii. Přípravný turnaj před startem úvodního grandslamu sezony zastihl Srba ve skvělé formě a přinesl mu další titul do sbírky, mnohé však zarazilo chování bývalé světové jedničky.



Finále v Adelaide přineslo strhující podívanou. Djokovičův sok Sebastian Korda měl v úvodní sadě překvapivě navrch a favoritovi tekly nervy.

Dramatický tie-break putoval na konto svěřence Radka Štěpánka a to bylo na Srba příliš. Po cestě k lavičce začal ukazovat směrem ke své hráčské lóži. Pak začal italsky vykřikovat „vypadni“.

Následně vstal bratr bývalé světové jedničky Marko Djokovič a box pro členy hráčova týmu opustil.

Podle zjištění srbských médií se zvedali také agenti Eduardo Altardi a Elena Kapeljaro. Všemu zmateně přihlížel kouč Goran Ivaniševič.

Tento výlev Djokovičovi nakonec pomohl k obratu proti americkému soupeři. Aktuální světová pětka ve druhé sadě smečí odvrátila Kordův mečbol a vydřela výhru 6:7 (8), 7:6 (3), 6:4.

Bělehradský rodák získal svůj 92. titul z okruhu ATP a vyrovnal Rafaela Nadala. 

Šampion nakonec děkoval za podporu, které se mu v Adelaide dostalo: „Byl to pro mě úžasný týden a vy jste ho udělali ještě výjimečnějším. Takovou podporu jsem v životě mockrát nezažil. Cítil jsem se, jako bych hrál doma.“

Během ceremoniálu byl už zpět i bratr vítěze. „Rád bych svému týmu poděkoval za to, že mě dnes toleroval v dobrých i zlých časech. Jsem si jistý, že se mnou takový výbuch nezažili,“ dodal Djokovič.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud