28. května 2007 • 00:00

Vaidišová si nezahraje

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Problémy s deštěm na Roland Garros i nadále pokračují, podařilo se zatím dohrát jen sedm zápasů. Utkání české jedničky Nicole Vaidišové se dnes neuskuteční vůbec.



Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová dnes kvůli dešti nebude hrát zápas prvního kola grandslamového Roland Garros, kde obhajuje účast v semifinále. Její utkání se Švýcarkou Emmanuelle Gagliardiovou se mělo hrát jako poslední na kurtu číslo 1 a pořadatelé ho podle agentury Reuters odložili stejně jako všechny ostatní závěrečné zápasy na jednotlivých dvorcích. Kvůli dešti dnes na pařížské antuce začal program s tříhodinovým zpožděním, ale hrálo se jen devadesát minut, než přišla další hodinová pauza. Po ní přišel na kurt první hráč světového žebříčku Roger Federer, kterému se v prvním kole postavil Američan Michael Russell. Za stavu 6:4 a 4:1 pro favorizovaného Švýcara bylo utkání kvůli dešti přerušeno. Vedle Vaidišové dnes nehrála ani další česká fedcupová reprezentantka Lucie Šafářová, která měla uzavírat program na čtvrtém kurtu. Naopak v případě trvalejšího zvratu ve vývoji počasí by mohli nastoupit na kurt Květa Peschkeová, Radek Štěpánek a Jan Hernych. Kvůli nepřízni počasí se už v neděli odehrálo jen sedm z plánovaných čtyřiadvaceti zápasů.


Muži - dvouhra - 1. kolo: Davyděnko (4-Rus.) - Galvani (It.) 6:3, 6:1, 6:1. Ženy - dvouhra - 1. kolo: V. Williamsová (26-USA) - Cornetová (Fr.) 6:4, 6:3, Krajiceková(Niz.) - Brémondová (31-Fr.) 6:3, 6:3, Li Na (16-Čína) - Klöselová (Něm.) 7:6 (7:4), 6:0, Garbinová (19-It.) - Morigamiová (Jap.) 7:6 (7:2), 6:4, Stosurová (27-Austr.) - Jacksonová (USA) 6:1, 6:2, Harkleroadová (USA) - Wozniaková (Kan.) 6:2, 7:6 (7:1).

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud