23. února 2010 • 23:02

Závod na 10 000 metrů vyhrál Korejec I Sung-hun

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijský závod rychlobruslařů na 10.000 metrů vyhrál po diskvalifikaci favorizovaného Nizozemce Svena Kramera senzačně Korejec I Sung-hun. Časem 12:58,55 minuty stanovil nový rekord her a ve Vancouveru získal druhou medaili po stříbru na poloviční trati. Druhý skončil Ivan Skobrev z Ruska, třetí místo obsadil Bob de Jong z Nizozemska.



Jednadvacetiletému Korejci k překvapivému triumfu pomohla soupeřova začátečnická chyba. Kramer byl sice o více než čtyři sekundy rychlejší než I Sung-hun, v polovině závodu však zapomněl vystřídat dráhu a byl diskvalifikován. O své chybě se dozvěděl až od trenéra po průjezdu cílem, kdy se začal radovat, a euforii u něj vzápětí vystřídal vztek.

I Sung-hun si zlepšil o více než 22 sekund osobní rekord a oplatil Kramerovi porážku ze závodu na 5000 metrů, v němž skončil druhý.

Závod musel kvůli nevolnosti vynechat Enrico Fabris, který na hrách v Turíně získal dvě zlaté a jednu bronzovou medaili. Italský reprezentant prožívá nevydařené hry. V závodě na 5000 m skončil sedmý a na patnáctistovce, kde obhajoval zlato, dojel až desátý. Ve Vancouveru čeká Fabrise ještě závod družstev.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud