Jonáš Bartoš
17. dubna 2016 • 21:22

Plzeň ztrácí útočníky! Zranil se Holenda, před Spartou zbývá Fořt

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jaře neztratili ještě ani jeden bod, natahují rekordní sérii vítězných zápasů. Jedna věc ale plzeňského trenéra Karla Krejčího straší. Západočeši před klíčovým duelem se Spartou, který se hraje příští neděli, počítají zraněné, zápas s Brnem navíc nedohrál Jan Holenda. Právě v útoku má obhájce titulu největší problém. Pokud by se Holenda nestihl dát do kupy, v sestavě už zbývá pouze Pavel Fořt.



V plzeňském kádru je pořádný průvan. Delší dobu už jsou mimo hru Michal Ďuriš (kotník) a Michal Krmenčík (rameno), zápas s Brnem vynechali i Tomáš Hořava (kolenní vazy), František Rajtoral a vykartovaný Roman Hubník. K výčtu západočeského lazaretu ještě patří dlouhodobě zraněný Václav Pilař .

„Zdravotní stav hráčů mě znepokojuje. Šrámy máme i z utkání s Brnem. Do zápasu se Spartou máme týden na to, abychom s doktory a realizačním týmem hráče uzdravili a připravili je na zápas,“ neskrýval obavy plzeňský kouč Karel Krejčí.

Zápas s Brnem navíc nedohrál ani Jan Holenda, ze soupisky pro jaro poslední klasický útočník. V87. minutě zůstal ležet po střetu s gólmanem Melichárkem, ze hřiště ho odváželo zdravotnické vozítko.

Trenér Krejčí se držel za hlavu, byť v ten moment už Plzeň vedla 2:1. „Jde o kolenní vazy, přesně ještě nevím. Doufám, že bude v pořádku. Trošku se lekl souboje, snad to nebude nic vážného,“ uvedl plzeňský kouč.

Fořt si váží toho, že tu může být, chválí Krejčí

V případě, že by se Holenda nestihl dát do pořádku do nedělní bitvy jara se Spartou, by trenérovi přibyl vážný problém. Z útočníků by mu v týmu zbýval už jen Pavel Fořt, kterého Viktoria angažovala jako amatéra na výpomoc do konce sezony z třetiligových Domažlic. „Na Spartě od začátku? Tak to asi ne,“ usmíval se zkušený forvard, který proti Brnu odehrál závěrečnou čtvrthodinku a podílel se na vítězném plzeňském gólu.

„Pavel má bohaté zkušenosti, vidím na něm, že si váží toho, že tady může být. Dobře trénuje, sám jsem překvapený, že tréninky vydrží. Čekal jsem, že se tak dva dny nehne, ale kondiční trénink vydržel. Ukázal, že je schopný nám v šestnáctce pomoct,“ chválil ho Krejčí.

Trenér v nadsázce říkal, že možná povolá do akce i Pavla Horvátha , který v Plzni před rokem ukončil kariéru. „Už před čtrnácti dny jsem mu říkal, ať shodí pět kilo a dostane se do formy,“ vtipkoval Krejčí.

Při vážnějším dotazu, kdo z aktuálních marodů může zápas se Spartou stihnout, konkrétní být nechtěl. Jisté je, že si na Letné kvůli kartám nezahraje ani Aleš Matějů. „Neřeknu vám jejich zdravotní stav, to je interní věc kabiny. Všichni děláme maximum proto, aby se hráči co nejdřív uzdravili,“ prohlásil Krejčí.

Podle informací iSport.cz ale návrat Ďuriše, Krmenčíka ani Hořavy na zápas se Spartou není příliš reálný. Pokud by ze sestavy vypadl i Holenda, dostala by se Plzeň do nepříjemných problémů…

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Brno 2:1. Plzeň otočila zápas před Spartou
Video se připravuje ...

Plzeň - Brno: Fořt vymyslel gól pro Kopice a Plzeň vede
Video se připravuje ...

Plzeň - Brno: Holenda ve skluzu přestřelil prázdnou bránu
Video se připravuje ...

Zranění Jana Holendy přišlo po střetu s brněnským brankářem Dušanem Melichárkem
Zranění Jana Holendy přišlo po střetu s brněnským brankářem Dušanem Melichárkem

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud