14. ledna 2017 • 13:30

Slavia v Číně remizovala 0:0. Co jsme nedali, to je umění, nechápal Šilhavý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie remizovali v druhém přípravném utkání na soustředění v Číně s tamním třetiligovým celkem Chaj-nan Boying Seamen bez branek. Soupeře, kterého ve středu v úvodním duelu porazili 3:0, sice celou dobu jasně přehrávali, ale žádnou z šancí neproměnili. „Výsledek je špatný, ale paradoxně byla celá hra nebo alespoň určité její pasáže lepší než minule,“ hodnotil trenér Jaroslav Šilhavý pro oficiální stránky Slavie.



Šilhavý tentokrát nasadil 19 hráčů. Z pětadvacetičlenného kádru na soustředění nehráli kvůli drobným potížím norská posila Flo, stoper Bílek a útočník Mešanovič, na trávník se nedostali ani mladíci Daniel Souček s Marešem a brankář Otáhal.

Zatímco gólmana, zálohu a útok kouč v poločase prostřídal, obranu nechal ve stejném složení a pouze po hodině hry vyměnil levého beka Šventa za Jablonského.

Druhý celek české ligy poté v závěru vystupňoval tlak, ale domácího brankáře překonat nedokázal. Dvakrát se neprosadil Ščuk, gól nedal ani Hušbauer a v poslední šanci Železník hlavičkoval mimo.

Měli jsme snad deset vyložených šancí. To, co jsme neproměnili do prázdné branky, to je umění,“ nechápal Šilhavý. Na vině bylo podle zkušeného trenéra i to, že jsou slávisté v kondiční přípravě. Vymlouvat se na to ale nechtěl.

„Góly jsme měli jednoznačně dát, pak by se ten zápas odvíjel jinak. Kluci byli po těch šancích frustrovaní, byli podráždění a reagovali špatně, zavinili jsme si to sami,“ tvrdil.

Z výsledku jsme zklamaní, ale jak jsem říkal minule, i tahle utkání nám dávají informace o jednotlivých hráčích ať už z pohledu kvality, tak přístupu a morálky. Je to určitě poučné a splnilo to účel,“ doplnil Šilhavý.

Přípravné fotbalové utkání:

Chaj-nan Boying Seamen (Čína) - Slavia Praha 0:0

Sestava Slavie:
I. poločas: Pavlenka - Bořil, Lüftner, Frydrych, Švento - T. Souček - Sýkora, Alvir, Barák, Zmrhal - Škoda.
II. poločas: Kovář - Bořil, Lüftner, Frydrych, Švento (61. Jablonský) - Van Kessel, Hušbauer, Ščuk, Mingazov - Železník, Van Buren. Trenér: Šilhavý.

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý má za sebou se svým týmem první zápas v roce 2017
Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý má za sebou se svým týmem první zápas v roce 2017

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud