30. ledna 2017 • 16:48

Jak si Konaté žehlil pověst ve Spartě? Sešel se s Dočkalem a omluvil se

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od návratu do áčka Sparty je zatím hodně vidět. Záložník Tiemko Konaté se tak snaží získat zpět důvěru fanoušků, kterou na podzim ztratil poté, co si chtěl vytrucovat přestup do Steauy Bukurešť. Po příletu na soustředění do Španělska pro klubovou televizi poprvé promluvil také o tom, jak probíhalo urovnávání vztahů se spoluhráči v kabině.



Konaté v srpnu oznámil vedení klubu, že chce z letenského celku odejít, a dokonce se nedostavil na předzápasový trénink. Následně byl přeřazen do juniorky a do prvního týmu se dvojnásobný reprezentant Pobřeží slonoviny vrátil až na začátku zimní přípravy.

"Se spoluhráči i trenéry v juniorce jsem se rozloučil a poděkoval jim, moc mi pomohli. Přesun do áčka už tak komplikovaný nebyl. Se spoluhráči jsem už předtím mluvil, s několika z nich jsme si psali zprávy," přidal Konaté, který se sešel i s Bořkem Dočkalem .

"V prosinci jsme se potkali s Bóřou a všechno spolu probrali. Omluvil jsem se i jemu a on se snažil mě pochopit. Když jsme domluvili, bylo to vážně fajn," popsal Konaté. "Když jsem se pak konečně vrátil, všichni se snažili mi tu situaci co nejvíc ulehčit," prohlásil.

To potvrdil také Dočkal. "Nemyslím, že je nutné, abych prozradil, co jsme si řekli, to by nebylo fér. Obecně šlo o to, že jsme i my, jako kabina, chtěli vědět, jak se ke svému návratu Timmy staví. Chtěli jsme vědět, zda si uvědomil, co se stalo, a proč jsme s tím my měli problém."

Snad reakce ochladnou, věří Konaté

Šestadvacetiletý Konaté současně moc dobře ví, že to musí především ukázat na hřišti. "To myslím je ta správná cesta. Kdybych až moc mluvil a na hřišti nic neukázal, jen by to způsobilo víc problémů," řekl Konaté, který minulý týden při vítězství nad Ružomberkom 5:0 jeden gól dal a na dalších třech se podílel. "Samozřejmě, když se bude dařit, všichni budou spokojení. Ale když dobře odvedu svou práci, snad ty reakce trochu ochladnou."

K umírnění negativních reakcí vůči Konatému vyzval fanoušky také Dočkal. "Když už ho mezi sebe bereme a je součástí týmu, byli bychom rádi, aby jich bylo co nejméně, nebo žádné. Jako tým nejsme rádi, když se proti jednotlivci negativně vystupuje. Není nám to jedno. Hlavní samozřejmě je, aby to neovlivnilo jeho."

Konaté současně ujistil, že ve Spartě je spokojený. "Myslím, že to je vidět. Kdyby něco nebylo v pořádku, řekl bych to. Fanouškům se omlouvám. Vím, že už se to nikdy nestane," uvedl.

"Teď bojujeme o titul, to je hlavní cíl a myslím, že ho můžeme zvládnout. S tím souvisí i Liga mistrů, kterou Sparta už tolik let nehrála. A já věřím, že týmu můžu pomoci. Dám do toho všechno a uvidíme," dodal.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Trenér Sparty Požár: Víme, co Konaté umí. Na jaře nám pomůže
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud