4. září 2017 • 15:11

Vácha prodloužil smlouvu se Spartou, do konce roku bude hostovat v Liberci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Lukáš Vácha prodloužil smlouvu se Spartou do konce roku 2018 s opcí do června 2019, zároveň však odchází do konce podzimu na hostování do Slovanu Liberec. „Ve stávající situaci, vzhledem k nižšímu počtu utkání a šíři kádru Sparty, existovalo značné riziko, že nebude mít takové vytížení, jaké by si s ohledem na jeho návrat on i klub představovali. Proto jsme hledali pro obě strany dobré řešení této situace, přičemž přáním Lukáše bylo zvolit právě Liberec,“ uvedl pro klubový web generální ředitel Adam Kotalík.



Osmadvacetiletý záložník měl podle vyjádření Sparty v minulém týdnu absolvovat osobní setkání s trenérem Andreou Stramaccionim, na kterém důvěrně probírali Váchovu aktuální pozici a celkovou situaci v týmu. 

„Vždycky jsem za Spartu bojoval a snažil se pro ni odvést vždy to nejlepší. Poslední tři roky pro mě nebyly nejšťastnější, ale nyní jsem zdravý a cítím se fit. A to chci také všem dokázat. Věřím, že pravidelná herní praxe, kterou bych teď zřejmě ve Spartě neměl, mi pomůže, a budu nadále součástí Sparty,“ řekl Vácha jenž má v první lize na kontě 208 odehraných zápasů, 12 vstřelených branek a stejný počet asistencí.

Za Liberec někdejší reprezentant hrával v letech 2010 až 2013 a pomohl Slovanu k mistrovskému titulu, než přestoupil do Sparty. Tam se zařadil mezi opory týmu, vykonával funkci zástupce kapitána a klub ho často využíval jako jednu z tváří marketingových akcí.

Vloni v září byl slávistický odchovanec na operaci a vynechal zbytek podzimu, zdravotní problémy, které jej omezovaly, měl i během letošní letní přípravy.

Titul i tažení v Evropské lize. Tak šel čas s Lukášem Váchou ve Spartě
Video se připravuje ...

Před novou sezonou šel Vácha na blond. To ještě netušil, že ve Spartě končí
Před novou sezonou šel Vácha na blond. To ještě netušil, že ve Spartě končí

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud