21. prosince 2017 • 13:07

Stramaccioni ve Spartě zůstává, řekl Křetínský. Za podzim se omluvil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I po nepovedeném podzimu povede fotbalovou Spartu dál italský trenér Andrea Stramaccioni. "S trenérem jsme se shodli na popisu příčin problémů, a jsme přesvědčeni, že víme, jak situaci zlepšit," uvedl v rozhovoru pro klubovou televizi předseda představenstva Daniel Křetínský. Ten se také omluvil fanouškům za neuspokojivou hru a výsledky v podzimní části sezony a potvrdil, že klub finalizuje příchod Zdeňka Ščasného jako sportovního ředitele. Do vedení by se měl zapojit i Tomáš Rosický.



"Stramaccioni zůstává s týmem. Vyplynulo to z naší společné diskuse, debata probíhala jak s trenérem, tak v rámci vedení klubu," oznámil Křetínský s tím, že vedení klubu je přesvědčeno, že ví, jak situaci zlepšit. „Pokud by se však ukázalo, že ta představa není funkční, budeme nuceni na situaci reagovat. V tuto chvíli jsme ale přesvědčeni, že víme, jak Spartu pozvednout,” cituje Křetínského klubový web.

"Měli jsme jasno v jednom bodu – chceme pokračovat v internacionalizaci Sparty, Sparta bude pokračovat se zahraničním trenérem a bude mít schopnost přivádět zahraniční hráče. Věděli jsme, že kabinu musíme dostat do situace, kdy je angličtina minimálně srovnatelným jazykem s češtinou, a zahraniční hráči se cítí součástí klubu a nebudou na okraji dění," vysvětluje předseda představenstva Sparty.

Rozhovor Daniela Křetínského pro klubovou televizi:

Daniel Křetínský také prohlásil, že má pochopení pro fanoušky, kteří jsou špatným podzimem zklamaní. "Za výsledky a špatnou hru patří ze strany nás, sparťanského vedení, všem fanouškům upřímná omluva," prohlásil Křetínský.

"To, že jsme zklamali očekávání fanoušků, mě trápí nejvíc. Zklamání rozumím, protože když se Sparta nachází tam, kde se nachází, mají na to absolutní právo. Neočekávám, že někdo bude chválit nás, nebo trenéra," uznal sparťanský boss. Zároveň ocenil, že byť byli fanoušci zklamaní, velká většina z nich na klub nezanevřela.

Výsledky Sparty pak prý nepříjemně překvapily i vedení klubu. "Věděli jsme, že změny přístupu a nové řešení mohou být spojené s problémy, nicméně jsme nečekali, že začneme tak špatně. Výsledkově jsme na tom mnohem hůře, než jsme si představovali," přiznal Křetínský.

Ten za jednu z příčin nevýrazného ligového podzimu označil i příliš široký kádr a neúspěšnost při angažování zahraničních ofenzivních posil, které měly klubu pomoci. "Janko, Biabiany i Ben Chaim měli být rozdílovými hráči. Bohužel se jimi během podzimu z různých důvodů nestali, což byl jeden z našich velkých problémů. To, co měla být přednost - tedy ofenzivní efektivita, se nakonec stalo spíše slabinou," pravil upřímně.

Vysvětloval také, že příliš široký kádr po vypadnutí z Evropské ligy klub v domácí soutěži spíše brzdil, ale k drastické "čistce" klub zkraje podzimu přistoupit nechtěl. "Byla to investice do budoucna. Chtěli jsme lépe poznat hráče, které jsme přivedli. I když nás to stálo pár bodů. Kdybychom se jich pod tlakem zbavovali ještě před koncem přestupového období, dost pravděpodobně bychom při tom z hlediska potenciálu hráčů udělali další chyby," poznamenal šéf Sparty.

Pochvalu si od něj naopak vysloužily posily, které Sparta přivedla do defenzivních řad. "Gólman Dúbravka až na malé zaváhání zkraje sezony v Evropské lize předváděl nadstandardní výkony. Stejně tak jsem spokojen, jak v klubu začali stopeři Hovorka se Štetinou. Zvlášť v jeho případě byl jeho nástup a ještě na tak těžkou pozici, jakou stoper ve Spartě je, obdivuhodně jistý," pokračoval.

Sparta: Ščasný sportovní ředitel, Rosický do vedení

Prvním bodem, který by měl situaci Sparty zlepšit, je obsazení postu sportovního ředitele. Tím by se měl stát Zdeněk Ščasný, čímž se potvrdily informace deníku Sport. "Jako jeden z mála českých trenérů má zkušenosti z evropského fotbalu a měl by být schopen dobře fungovat i se zahraničním trenérem, protože ví, co to znamená působit v zahraničí," vyzdvihl přednosti někdejšího kouče Sparty Křetínský.

Sportovní vedení klubu posílí i Tomáš Rosický, který ve středu ukončil aktivní kariéru, jeho přesná funkce se ale bude postupně dolazovat. "Byl to od počátku plán. Vzhledem k tomu, že Tomáš ukončil kariéru, tento krok logicky nastává. Přestože nemá zkušenost z oblasti sportovního vedení, jeho fotbalové znalosti, znalost mezinárodního prostředí, i individuální schopnosti vidět fotbal a rozpoznat kvality hráčů nám pomohou," věří Křetínský.

Když milujete fotbal, milujete Rosického. Kariéra české legendy v obrazech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud