22. prosince 2017 • 16:42

Baník posiluje. Diop je jistý, Filla zlákal podpisový bonus i vysoký plat

Autor: šq, riš, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záchrana, to je jediný cíl Baníku pro jaro. K tomu mu mají pomoci dvě nové posily, teplický Martin Fillo a zlínský Dame Diop. Jednatřicetiletý Fillo mění dres především z finančních důvodů. „Bohužel se nám nedařilo dohodnout na nové smlouvě. Požadavky hráče byly mimo naše možnosti, rozcházeli jsme se v řádech statisíců,” říká Jakub Dovalil, teplický sportovní ředitel.



Záložník obdrží v Ostravě vysoký podpisový bonus, mluví se o dvou a půl až třech milionech korun. A nezanedbatelná má být i jeho měsíční odměna, která podle informací dosáhne na 400 tisíc korun.

Jednatřicetiletý Fillo patří mezi nejlépe hodnocené hráče ligy. V minulé sezoně dal za Teplice osm branek a tři asistence, během podzimu zaznamenal pět branek a tři asistence. Bývalý záložník Plzně, norského Stavangeru, anglického Brentfordu, Mladé Boleslavi a Příbrami má na kontě celkem 46 branek ve 229 utkáních české ligy.

Diop: Do Baníku se těším, klub má velké ambice

Čtyřiadvacetiletý Diop, útočník Fastavu číslo jedna a jeho jediný střelec v Evropské lize, rovněž kývl na lukrativní nabídku Baníku, které dal přednost před zlínskou.

"Sledovali jsme Diopa během působení ve Zlíně. Jedná se o kvalitního hráče se zkušenostmi z evropských pohárů, který přinese ještě další zkvalitnění do naší ofenzivy," řekl sportovní ředitel Baníku Dušan Vrťo.

"Jednání s hráčem i s agentem byla velmi korektní, po pár schůzkách jsme se domluvili. Hráč měl nabídky prodloužit smlouvu ve Zlíně i z jiných klubů, proto jsme rádi, že se rozhodl pro nás," dodal.

 "O Baníku vím, že to je klub, který má skvělé fanoušky, zvuk a i ambice. Velmi se těším do nové organizace a věřím, že mužstvu pomůžu k dobrým výsledkům. Pár kluků jsem zažil ještě ve Slavii, o to jednodušší bude adaptace v novém prostředí," řekl Diop.

TOP 5 gólů Teplic: Fillova rána z dálky i Rezkův volej
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud