20. ledna 2017 • 18:00

Kolosální bitva Kličko vs. Joshua ve Wembley, boxerské duo trhne rekord

Autor: Patrik Hrazdira
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netrpělivě očekávaná bitva se blíží. Už 29. dubna se na obřím stadionu Wembley na sebe vrhnou Anthony Joshua a Vladimir Kličko. Nepůjde o obyčejný souboj, bude to válka. Poslední tisková konference sice proběhla v přátelské atmosféře, ale oba jsou hladoví po vítězství. Megalomanskou show si nenechá ujít rekordní počet diváků, přes 80 tisíc lidí přímo na stadionu a další miliony u obrazovek.



Londýnský skvost zažije nezapomenutelný večer. Nelítostný zápas mezi boxerskými velikány Vladimirem Kličkem a Anthonym Joshuou si nechá ujít málokdo. Vstupenky jdou na dračku a pravděpodobně bude kapacita navýšena. „Zájem o lístky je neuvěřitelný,“ řekl pro britský Mirror promotér akce Eddie Hearn. Je si jistý, že jeho žádosti o dalších 5 tisíc míst bude vyhověno. „Dokázali bychom vyprodat i dva stadiony,“ dodal Hearn.

Obrovský zájem potvrzují i stoupající ceny. Cena nejlevnějších sedadel začínala na 45 librách (cca 1400 korun), nyní však stoupla na 186 liber (cca 5800 korun). Nejdražší místa jsou k dostání za 340 tisíc liber (cca 10,6 milionu korun).

Dlouho vyhlížený duel bude největším v historii Británie. Ve hře budou hned tři tituly, konkrétně organizace IBF, IBO a WBA super. V jednom koutě bude stát Anthony Joshua, sedmadvacetiletý neporažený šampion organizace IBF v těžké váze a držitel zlaté olympijské medaile z Londýna. Do druhého rohu se postaví nestárnoucí legenda Vladimir Kličko. Bývalý držitel titulů organizací WBA super, IBF a IBO v těžké váze bude chtít tituly získat zpět.

Pro Brita to bude největší zápas kariéry. Bitva, ve které si může vyboxovat auru nedotknutelného, po které tolik touží. „Je to přesně ten souboj, který může šampiona přes noc proměnit v legendu,“ řekl Joshua pro deník The Sun. Naopak Kličko chce ukázat, že je stále dost rychlý na to, aby mohl konkurovat daleko mladším soupeřům.

Experti sice předpovídají nudný zápas na dvanáct kol. Britský bijec však bude chtít předzápasové odhady rozcupovat a Ukrajince dostat daleko dříve. Ještě ale neví, s jakou taktikou na žijící legendu nastoupí. Kličko zůstává klidný, je si vědom, že soupeře může knockoutovat oběma rukama. Až dubnový večer ukáže, zda král Vladimir udrží žezlo v rukách.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud