19. prosince 2015 • 09:25

BigBoard jede oslavit Vánoce bundesligovou bitvou v Hannoveru

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předčasný vánoční dárek si už dnes večer chtějí dát boxeři pražského BigBoardu. Představí se totiž ve třetím kole bundesligy v Hannoveru, kde se v ringu utkají Bsk Hannover Seelze. Pražský celek zatím v soutěži dvakrát prohrál, když vždy nejtěsnějším rozdílem podlehl úřadujícím šampionům. Teď do Německa veze velmi podobnou sestavu a věří v úspěch. „K výhře naposledy přece jenom něco scházelo, tak jsme malé změny udělali,“ hlásí manažer pražského klubu Pavel Hynek.



Odtajňovat sestavu před utkáním, to není obvyklé v žádném sportu, přesto BigBoard jedno eso vytáhl. V týdnu totiž rohovníci z Prahy zaregistrovali posilu v podobě Vitalije Bojka.

„Tenhle mladý nadějný boxer minulý týden v extraligovém zápase porazil novopečeneho mistra ČR a jasně si řekl o nominaci,“ poznamenal Hynek. Bojko má odboxováno pouze 24 zapasů, ale z toho 18 vítězných, v poslední době pak většinou KO. „To by mu mohlo hrát do karet. V Německu se moc často na body nevyhrává,“ dodává Hynek.

Patrik Kliment, který přešel do váhy 75 kg teprve vloni, se po druhém místě na prosincovém českém šampionátu rozhodl vrátit do své původní welterove váhy. Pro mnohé by byla stříbrná medaile z MČR úspěchem, pro Patrika však znamenala zklamání, ale také motivaci k hubnuti do váhy, ve které získal předloni mistrovský titul.

Návrat po zranění, které jej připravilo o národní šampionát, čeká Erika Aloyana. „Běžně boxuje lehkou váhu, nyní jsme jej ale potřebovali do lehkého Welteru, protože se zranil Štěpán Pitra. Erik je tvrďák, rozdíl čtyř kilogramů by mu neměl činit problém. Zranění doléčil, je odpočatý a díky vyšší váze nemusí shazovat a měl by mít dostatek sil,“ věří Hynek.

Do boje půjde v Německu i Dan Táborský, který si v ringu bude chtít spravit náladu po nešťastném finále MČR, kde prohrál s Pavlem Šourem, kterého dříve několikrát porazil.

„Ostatní váhy obstarají slovenské posily. Tanko sice před týdnem prohrál s Huliyevem, který taky startuje za BigBoard, ale paradoxně dostal přednost. Erik Huliyev totiž bohužel stále čeká na české občanství, a přestože porazil medailistu z Evropských her a v prosinci opět obhájil česky titul, nemá český pas a v ČR se zdržuje pouze na azyl. České úřady mu i nadále odmítají udělit trvalý pobyt, který by byl cestou k českému občanství a také možnou cestou na olympijské hry,“ říká manažer pražského klubu.

Situace ho hodně mrzí, protože Česká republika nemá v současnosti v této váze boxera, který by snesl mezinárodní konkurenci. „České úřady ale odmítají žádosti o udělení občanství od tohoto talentovaného boxera, který v Praze vyrostl, mluví česky a cítí se být Čechem,“ krčí bezmocně rameny Hynek.

V lehké váze BigBoard spoléhá na slovenského reprezentanta Michala Zatorského, který má zatím v bundeslize stoprocentní bilanci. V polotěžké váze pak Pražané pošlou do ringu velkou naději slovenského boxu – Matúše Strniska z Nitry.

Zápas v hale Autohaus Arthur v Hannoveru začíná v sobotu v 19:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud