19. prosince 2015 • 07:48

Do finále futsalového poháru se probojovala Plzeň a Chrudim

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinále Final Four Poháru FAČR 2015 ve futsalu rozhodlo o tom, že si o trofej zahrají Plzeň a Chrudim. V prvním semifinále Plzeň porazila Vysoké Mýto 8:6 po prodloužení. Ve druhém pak hostitelská Chrudim zdolala zručské Benago 5:1.



Vysoké Mýto začalo fantasticky a ve 13. minutě zvyšoval už na 3:0 Vladyka. Pak vedlo Mýto i 6:3 a vše vypadalo jasně, ale Plzeň zabojovala a nakonec dovedla duel do prodloužení, kde Západočeši dvěma trefami rozhodli o svém postupu.

„Klíčové bylo, že za stavu nula tři a jedna čtyři se naši kluci nepoložili. Chtěli s výsledkem něco udělat a do soupeře se zakousli,“ tvrdil po utkání šťastný trenér vítězů Petr Kučera. „Po nepovedeném začátku se kluci dokázali do utkání vrátit. Silou vůle, srdíčkem a bojovností si finále zaslouženě vybojovali. Pro nás je to velký úspěch,“ dodal. Mrzí ho jen, že si kvůli kartám nezahrají finále Vnuk a Štrajt.

Ve druhém duelu Chrudim porazila ve vcelku vyrovnaném zápase Benago, když těžila z toho, že dokázala trestat chyby Benaga. Favorit vedl 2:0, jenže pak Rodek snížil. Drama se však nekonalo, protože ERA PACK za necelou minutu znovu odskočil.

Ve 32. minutě navíc Benago chybovalo při power play a Marcio se trefil přes celé hřiště do prázdné brány. Výsledek 4:1 už dal domácím klid na jejich sálovky. Navíc ve 34. minutě přišla další chyba Zruče a od půlky se do prázdné brány trefil Max, který pečetil na konečných 5:1.

„Postoupili jsme, splnili jsme první krok a nyní je potřeba udělat druhý. Hráči splnili vše, co měli, a zápas jsme zvládli. Rozhodlo, že jsme dobře ubránili power play soupeře, a dokázali jsme potrestat jejich chyby. Tím jsme zlomili sílu soupeře, kterou vyžívali jak v prvním poločase, tak i ve druhém. Všichni hráči hráli na sto procent. Takto to má vypadat,“ poznamenal sportovní manažer Chrudimi Petr Horák.

„Zápas jsme si prohráli sami,“ litoval trenér Zruče Beni Simitči. „Ze sedmi střel soupeře na bránu jsme dostali pět branek. Z pěti obdržených branek jsme čtyřikrát udělali velkou chybu, což proti Chrudimi nejde. To je tým, který umí chyby trestat. Kluci se bohužel přemotivovali sami. Jinak jsme hráli dobře a myslím si, že jsme hráli absolutně vyrovnanou partii. Výsledek je příliš krutý. Po zápase jsem klukům poděkoval. Chrudim se pokusíme potrápit ve finále play off, kam se chceme dostat,“ dodal Simitči.

Statistiky zápasů

Nejzbach Vysoké Mýto - SK Interobal Plzeň 6:8 pp (5:3 - 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Vladyka, 6. Formánek (Sklenář), 13. Vladyka (Formánek), 20. Sklenář, 20. Formánek, 30. Wimmer (Vladyka) – 16. Koc (Štrajt), 20. Koc (Štverák), 20. Koc, 30. Štrajt (pen.), 35. Šíša, 37. Štverák (10 m kop), 45. Kasýk, 50. Štverák. Rozhodčí: Cílek, Velebil. ŽK: Merkl, Formánek – Vnuk, Mižár.

Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák (Simon) – Merkl, Sklenář, Michalec, Kubát, Vágner, Ráliš, Vladyka, Wimmer, Formánek, Šabata, Vodrážka, Fidler. Trenér Miroslav Semerád.

Interobal Plzeň: Prekop (21. Landrgott) – Štverák, Mižár, Mariánus, Štrajt, Šíša, Koc, Kasýk, Stejskal, Vnuk, Kučera. Trenér Petr Kučera.

FK ERA-PACK Chrudim - FC Benago Zruč n. S. 5:1 (2:0)

Branky a nahrávky: 14. Záruba (Koudelka), 19. Max (Marcio), 30. Sidnei, 32. Marcio, 34. Max – 29. Rodek. Rozhodčí: Slanina - Vomastek. ŽK: Brahimi - Slováček.

ERA-PACK Chrudim: Ton (Žďánský) – M. Mareš, Kovács, Max, Záruba, Koudelka, Sidnei, Marcinho, Rodrigo, Rešetár, Slováček, Felipe. Trenér Jaroslav Bartušek.

Benago Zruč: Cristiano (Pytloun, Bezstarosti) – Rodek, Brahimi, Marcelo, Diego, André Galvao, Leonardo, Dvořák, Gabčo, Hochman. Trenér Beni Simitči.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud