5. listopadu 2015 • 15:50

Rossi začne i po protestu poslední, Lorenzův sponzor končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský motocyklový jezdec Valentino Rossi neuspěl se stížností u Arbitrážního soudu pro sport (CAS) proti trestu za kolizi se Španělem Markem Márquezem v předchozí Velké ceně v Malajsii. Do závěrečného nedělního závodu ve Valencii, kde bude v čele královské třídy MotoGP hájit sedmibodový náskok před dalším Španělem Jorgem Lorenzem, tak odstartuje z poslední pozice.



Zástupci CAS oznámili, že po prostudování celého případu neshledal soudce důvod zrušit Rossiho trest. Devítinásobný mistr světa Rossi se v Sepangu dostal do kontroverze s obhájcem titulu Márquezem, jehož předtím na tiskové konferenci obvinil, že pomáhá svému krajanovi Lorenzovi. Španěl při závodu po kontaktu s Rossim skončil na zemi a nedojel, Ital obsadil třetí místo.

Za zavinění srážky Rossimu hrozila až diskvalifikace, nakonec byl potrestán trestnými body znamenajícími start z poslední pozice.

Lorenzo vychází z kauzy jako vítěz

Italský výrobce hodinek, jenž sponzoruje španělského motocyklového závodníka Jorgeho Lorenza, skončí po sezoně kvůli jeho kontroverzi s Valentinem Rossim v mistrovství světa MotoGP.

Ital vede před závěrečným závodem ve Valencii šampionát o sedm bodů před týmovým kolegou z Yamahy a rivalem Lorenzem, nicméně kvůli trestu za zavinění pádu jiného Španěla Marca Márqueze v Malajsii bude startovat z posledního místa. Rossi už před závodem v Sepangu tvrdil, že Márquez se svému krajanovi Lorenzovi snaží pomáhat.

Lorenzo tak z celé kauzy, jež vyvolala v obou zemích obrovské pozdvižení, vychází jako vítěz. Díky Rossiho trestu, který dnes potvrdil i arbitrážní soud CAS, má velkou šanci na zisk titulu. Španěl se snažil zapojit do jednání arbitráže poskytnutím svého prohlášení, to však CAS odmítl.

Italská společnost Sector No Limits vyrábějící hodinky v tiskovém prohlášení uvedla, že jejími hodnotami vždy byly "sportovní duch, zdravá soutěživost a bezúhonnost." V MotoGP prý končí kvůli tomu, že se "nedokáže identifikovat s událostmi z posledních týdnů v mistrovství světa."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud