30. prosince 2015 • 13:20

Jak zhubnout po Vánocích? Poznejte své tělo, radí Fuksa a Cristovao

Autor: Patrik Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kila cukroví a sladkostí zmizela během vánočních svátků ze stolů a proměnila se v těle na nechtěné tukové zásoby. Co s tím udělat a jak se nejlépe zbavit pár kil navíc radí nejlepší český kanoista Martin Fuksa spolu s bývalým snowboardistou a nyní tanečníkem a zpěvákem Benem Cristovaem.



Přestože jsou oba svalnatí, až se z toho fanynkám podlamují kolena, tak společně tvrdí, že jen o bicepsech to není.

„Důležitý pro každý sport je znát své tělo, než mít velký svaly. Pochopit stravu, co všechno tělo svede, kde máš jaký sval, proč bolí, a také jak ho protáhnout. Na tohle je fitness skvělý. Tělo je nádoba, prostředek, který si můžu upravit podle toho, jak ho potřebuji využít,“ řekl Cristovao, který posilovně naprosto propadl.

S partou přátel založil hnutí Barbaři a snaží se inspirovat mladé lidi k tomu, aby se neustále rozvíjeli a nepřestávali na sobě pracovat.

Při setkání s Fuksou si zpěvák vyměnil několik tipů na cvičení a hned si je i vyzkoušeli. Zatímco Cristovao se živí uměleckým projevem a fitness bere jako hobby, pro kanoistu je dřina dennodenním údělem.

Jen o svalech to není! Cristovao a kanoista Fuksa v posilovně
Video se připravuje ...

„Tréninku věnuji všechen svůj čas, kdežto Ben má muziku a dělá ho jako doplněk. Doplněk nemám, věnuji se jenom sportu, dá se říct, že někdy i sedmkrát v týdnu. Vždycky jdu něco dělat, ať už je to posilovna, plavání, běhání, nebo jízda na kanoi. Do toho samozřejmě správná regenerace, jídlo, všechno se snažím podřídit výkonu, protože vím, že sport nedělám do konce života. A chci si to užít, chci být co nejdéle na vrcholu, aby se dostavil nějaký úspěch,“ tvrdí odhodlaně Fuksa.

Ale i na pódiu je to pro snědého umělce velká dřina a musí být ve skvělé kondici skoro jako profesionální sportovec.

„Naučil jsem se brát hudbu jako sport, protože je plná energie. Moje koncerty jsou hodně aerobní, pracuji nonstop až s třemi tisíci lidmi, kteří potřebují cítit tu energii po celou dobu koncertu, což je jeden a půl až dvě hodiny. Fyzicky je to náročné. Dělám proto víc vytrvalost, abych vydržel,“ prozradil Cristovao, jenž se kromě zpívání chystá na chvíli vrhnout i na zápas bojového umění grappling.

„Vychází to z brazilského jiu-jitsu, juda, wrestlingu, řecko-římského zápasu. A v tomhle se chci teď zlepšovat. Příští rok bych si rád zkusil alespoň jeden zápas v kleci, ovšem není to něco, čemu bych se chtěl věnovat primárně.“

Kanoista Fuksa si se zpěvákem Cristovaem vyměnil tipy a triky na posilování
Kanoista Fuksa si se zpěvákem Cristovaem vyměnil tipy a triky na posilování

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud