Martin Hašek
5. prosince 2015 • 10:49

Unavená Baumrtová zahájila obhajobu, je v semifinále

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z IZRAELE | Znakařka Simona Baumrtová zahájila poslední medailový boj v individuální disciplíně na ME v krátkém bazénu v izraelské Netanji. V závodě na 50 metrů vyhrála svou rozplavbu výkonem 27,13 sekundy a celkově postoupila ze šestého místa do večerního semifinále. V semifinále je i Jan Šefl v polohovém závodě na 100 metrů.



Baumrtová ztratila 65 setin sekundy na vítězku rozplaveb, Maďarku Katinku Hosszúovou. „Odvedeno profesionálně, takže spokojená. Já jsem chtěla plavat kolem dvaceti sedmi, ale cítím se hodně unavená. Jela jsem to tak, jak jsem chtěla,“ uvedla Baumrtová.

Obhájkyně čtyř medailí z posledního evropského šampionátu v Herningu zatím v Netanji skončila pátá na stovce i dvoustovce. Od středečního zahájení mistrovství závodila vždy v dopoledním i večerním programu.

„Musím šetřit zbytek sil na odpoledne. Dneska se mi moc nechtělo. Je to náročné. Já neměla ještě půl dne volna, závodím čtvrtý den v kuse. Bylo to hodně těžký, ale uvidíme,“ plánuje Baumrtová.

Do večerního semifinále na 100 metrů polohový závod postoupil Jan Šefl, kterému čas 53,43 sekundy stačil na osmé místo v rozplavbách, jen dvanáct setin za třetím Yakovem Yan Toumarkinem z Izraele.

„Nastupoval jsem na třetí dráze, což mě předurčuje k tomu, abych dohmátl třetí, dohmátl jsem třetí,“ usmíval se Šefl, který zaostal jen pět setin za vlastním národním rekordem. „Ten dohmat mě teda mrzí. Bude to znít frajerky, ale dohmat byl udělaný, aby tam byla rezerva na odpoledne. Třeba tam ještě bude.“

Barbora Závadová naopak na polohové dvoustovce zůstala časem 2:10,85 minuty v rozplavbách na třináctém místě.

„Podle mých pocitů to vypadalo solidně do první stovky, potom jsem se otočila a cítila jsem, že hrabu, že už se moc neposunu. Šla jsem do toho s tím, že se to musím pokusit rozjet. Když na to koukám, vážně jsem to rozjela, ale v závěru mi chybělo velice mnoho sil,“ uznala Závadová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud